Comunitat Valenciana

Bonig critica que "cada vegada que Puig anuncia una mesura, Sánchez li desmenteix amb un pitxer d'aigua freda"

  • La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) i portaveu dels 'populars' en Les Corts Valencianes, Isabel Bonig, ha criticat aquest dijous que "cada vegada que el president de la Generalitat, Ximo Puig, anuncia una mesura", el president de l'Executiu central, "Pedro Sánchez li desmenteix amb un pitxer d'aigua freda". Així, ha lamentat que en aquestes dates nadalenques el cap del Consell "només reba notícies dolentes de Madrid".
Isabel Bonig en la roda de premsa
Isabel Bonig en la roda de premsa
PPCV
Isabel Bonig en la roda de premsa

"Cada vegada que el PSPV i Puig anuncien una mesura, ix el Govern del PSOE, el seu govern, a desmentir-li i li tira un pitxer d'aigua freda. A l'octubre va anunciar que la inversió de l'Estat seria conforme a la població i tot seguit va eixir Moncloa desmentint-ho. Ara Puig anuncia una comissió bilateral al gener però ix Hisenda anunciant que no va a haver-hi canvi de model de finançament", ha exposat.

Isabel Bonig, que s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit per a parlar de l'actualitat política, s'ha referit així de nou a l'anunci realitzat aquest dimarts per Ximo Puig sobre la celebració, al gener i per primera vegada en democràcia, d'una reunió de la comissió bilateral entre el Govern d'Espanya i el de la Comunitat Valenciana.

La responsable 'popular', que ja va parlar d'aquest assumpte aquest dimecres, va considerar que celebrar una comissió bilateral entre tots dos executius "no va a resoldre el problema de canvi de model de finançament".

Bonig ha criticar a Puig la seua "escassa reivindicació" davant l'actual Govern central malgrat comptar amb el "suport unànime" de tots els partits polítics i de la societat de la Comunitat Valenciana. "Es tracta de continuar amb els treballs que venia fent el Consell de Política Fiscal i Financera. Però ara pareix que ja no volem avançar ni treballar. Se li va a donar a Catalunya tot i a la resta d'espanyols res", ha censurat.

"On està la reivindicació de Puig, on està la voluntat política de canviar -el finançament- quan Sánchez va dir a l'abril que era una qüestió de lideratge polític i voluntat, on està ara Compromís", ha preguntat la responsable del PPCV, qui ha considerat que PSPV i Compromís, les dos formacions que integren l'Executiu valencià amb el suport parlamentari de Podem, "s'han desunflat".

Després d'açò, Isabel Bonig ha assegurat que els 'populars' van a continuar "demanant eixe canvi de model per a aconseguir un major finançament" per a la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento