Comunitat Valenciana

Bonig expressa des del personal el seu suport a Zaplana però mostra el seu respecte a les decisions judicials

  • La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha expressat aquest dijous, "des del punt de vista personal", el seu "suport" a l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana i a la seua família i li ha desitjat una "ràpida recuperació" encara que ha mostrat el seu respecte a les decisions judicials, en al·lusió a la decisió de mantindre-ho a la presó preventiva.
Eduardo Zaplana en imatge d'arxiu
Eduardo Zaplana en imatge d'arxiu
Europa Press - Archivo
Eduardo Zaplana en imatge d'arxiu

Bonig s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit per a parlar de l'actualitat política, preguntada per la situació de Zaplana, a la presó provisional pel cas Erial encara que aquests dies ingressat en l'hospital La Fe de València per a rebre tractament a causa de la leucèmia que pateix.

Des del "respecte absolut a les decisions judicials", ha demanat que tant en aquest com en altres casos "com més prompte millor es resolga" la situació i ha opinat que la gent "té dret a un juí just" i al fet que "es determine la seua innocència o culpabilitat".

"Des del punt de vista personal crec que ningú pot alegrar-se d'eixa situació. Si algú s'alegra d'eixa situació és perquè no és humà. Per tant, tot el nostre suport a Eduardo Zaplana i a la seua família", ha indicat la responsable 'popular', alhora que ha desitjat una "ràpida recuperació" a l'excap del Consell. "Li desitge tot el millor a Eduardo Zaplana", ha afegit.

No obstant açò, la presidenta del PPCV ha assenyalat que els membres d'aquesta formació són "tremendament respectuosos amb les decisions judicials", en al·lusió a la mesura de presó provisional dictada sobre Zaplana. En aquest sentit, ha destacat que "en un Estat de dret qui interpreta i aplica la llei és el jutge".

D'aquesta manera, Isabel Bonig ha afirmat que "si la jutgessa tenint tota la informació ha adoptat eixa decisió" no li cap "més que respectar-la". "En aquest cas qui interpreta i aplica la llei són els jutges i jo confie en la justícia, com no pot ser d'una altra forma", ha apuntat.

No obstant açò, la responsable 'popular' ha demanat que "com més prompte millor es resolga aquesta situació" en aquest cas i en uns altres. "No en el cas d'Eduardo Zaplana per unes circumstàncies especials de la seua salut sinó també en el de moltíssima gent que es veu afectada per processos judicials durant molts anys" ja que "això llasta no només la vida personal sinó la vida professional de molta gent", ha exposat sobre aquest tema.

"TOTS ELS INSTRUMENTS"

Bonig ha considerat que "la gent també té dret a un juí just" i al fet que "al final es determine la seua innocència o culpabilitat". "Per tant, demanar celeritat i respecte absolut a les decisions judicials. No cap una altra", ha insistit.

Després d'açò, la també portaveu del PP en Les Corts Valencianes ha agregat que "si algú considera que s'està fent malament, la defensa d'Eduardo Zaplana pot utilitzar tots els instruments que preveu el nostre ordenament jurídic, que són molts".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento