Comunitat Valenciana

Oltra diu que un veto del Senat a la senda de dèficit no desajusta els comptes al no estar previstos els 217 milions

  • La vicepresidenta i portaveu de Consell, Mónica Oltra, ha subratllat aquest dijous que un possible veto del Senat a l'augment del dèficit per a les autonomies, flexibilització que suposaria 217 milions per a la Comunitat Valenciana, no "desajusta" el pressupost de la Generalitat, recentment aprovat, ja que no estaven previstos en ell.
Bitllets de 20 euros
Bitllets de 20 euros
Europa Press - Archivo
Bitllets de 20 euros

Oltra, que ha visitat aquest dijous diversos projectes d'atenció social de Sant Joan de Déu Serveis Socials València, ha apuntat, preguntada pels mitjans davant la probabilitat d'un veto del Senat a la senda de dèficit, que la cambra baixa "l'ha aprovat i la sobirania popular està representada, sobretot, en el Congrés, que és on tenim un sistema electoral proporcional als vots de les persones".

En aquesta línia, ha lamentat que es vullga usar per a retardar l'aprovació de la senda del dèficit "una majoria (en el Senat) que està òbviament molt condicionada per un sistema electoral majoritari on amb el 25 per cent dels vots et portes el 75% dels senadors".

En tot cas, ha dit que després haurà de ser finalment el Congrés qui done l'última paraula amb les modificacions que s'han fet per a poder-la aprovar". No obstant açò, ha precisat que en el pressupost de la Generalitat ja aprovat no estaven previstos els 217 milions d'euros perquè "no es podien preveure".

Per aquest motiu, ha apuntat: "Si venen, molt millor, però a nosaltres no ens desajusta el pressupost perquè no estaven previstos".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento