Comunitat Valenciana

El Consell adjudica 1.326 pisos socials des de 2015

  • El parc públic d'habitatges es destina a famílies en risc d'exclusió i a les quals no poden accedir al mercat lliure.
Viviendas protegidas en Valencia
Viviendas protegidas en Valencia
GVA
Viviendas protegidas en Valencia

El Govern valencià està donant eixida al seu parc d'habitatges socials amb un increment del ritme d'adjudicacions durant la present legislatura. De fet, la Conselleria d'Habitatge, a través de la Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha adjudicat 1.326 pisos socials i VPO de la seua propietat en la Comunitat des de 2015, segons van informar aquest dimecres des d'aquest departament.

La Generalitat disposa d'un parc d'habitatges públics destinats a famílies en risc d'exclusió social, i també un parc d'habitatges propis de VPO per a facilitar l'accés a aquelles persones que no poden accedir en condicions normals a un habitatge del mercat lliure. D'aquests 1.326 habitatges, 760 s'han adjudicat a la província de València, 353 a la província d'Alacant i 213 en la de Castelló. A més, del total de pisos adjudicats, 90 s'han assignat a persones que han perdut la seua casa a causa d'una execució hipotecària i 90 a víctimes de violència de gènere.

Aquestes dades demostren, segons va afirmar la consellera d'Habitatge, María José Salvador, “el gir copernicà i el gran esforç realitzat per la Generalitat per a situar a l'habitatge en el primer lloc de les polítiques públiques; l'habitatge ha passat a ser una prioritat i el nostre objectiu és posar el màxim nombre d'habitatges a la disposició de les famílies més vulnerables”.

“L'administració ha d'afavorir l'accés a un habitatge digne i assequible i impulsar mecanismes perquè això siga una realitat”, va indicar. Per això, Salvador va recordar que la primera llei que va impulsar l'actual Consell del Botànic va ser la Llei per la Funció Social de l'Habitatge de la Comunitat Valenciana, que proporciona “el marc legislatiu necessari per a poder avançar en la conformació d'un servei públic de l'habitatge a l'altura del context europeu i posant especial atenció a les persones amb major necessitat”.

“Volem que l'habitatge siga el cinqué pilar de l'Estat del Benestar com ho és també la sanitat, l'educació, les pensions o la dependència”, va afegir. En aqueix sentit, va destacar que aquestes més de mil “solucions habitacionals” que s'han donat aquesta legislatura “han ajudat a molta gent i suposen un 48,5% més que en tota la legislatura anterior, quan només es van adjudicar 893”.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento