Ribó diu que parlaran amb venedors del Mercat Central

  • És una cosa "intolerable" i "que no es pot produir en una democràcia", assegura el primer edil de València.
  • Aquest dijous alguns comerciants van trencar un cordó policial per a accedir a l'edifici.
Ribó atenent als mitjans de comunicació
Ribó atenent als mitjans de comunicació
EUROPA PRESS - Archivo

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha titlat d'"intolerable" la forma en la qual van protestar venedors del Mercat Central, que van irrompre aquest dijous en l'Ajuntament de València, i ha considerat que és una cosa "que no es pot produir en una democràcia": "Que trenquen un cordó policial, que forcen les portes és un comportament no civilitzat", ha manifestat.

Així s'ha expressat Ribó aquest divendres durant la seua visita a les obres de Las Naves de Ribes en el Parc Central de València a preguntes dels mitjans. L'alcalde ha indicat que el consistori "dialogarà" amb els venedors, encara que ha incidit que la protesta del dijous "no és tolerable".

Desenes de venedors del Mercat Central de València van irrompre aquest dijous en l'Ajuntament, durant la celebració del ple municipal de desembre, per a protestar pel tancament al trànsit en Nadal dels principals carrers del centre que donen accés al recinte.

Així, ha insistit que el Mercat "disposa en aquests moments d'entrades suficients, perfectament senyalitzades, i sobretot, d'un pàrquing que feia almenys 10 que no tenia". "Estan en unes condicions d'accés immillorables", ha manifestat

En aquesta línia, l'alcalde ha destacat que enguany hi ha un aparcament en el Mercat Central amb "400 i escaig places" que "no tenien l'any passat", per la qual cosa "tenen uns nivells de cobertura molt més elevats".

"Tots els temes d'accés són una cosa que en definitiva es fan com a una conseqüència que els comerciants del centre han situat una sèrie d'activitats en la plaça que fa que estiga molt saturada de gent, i que siga perillós el pas de vehicles rodats", ha detallat el primer edil.

"Hui parlaran els tècnics"

Preguntat per si l'Ajuntament podria aplicar canvis en les prohibicions al trànsit, l'alcalde ha assenyalat que "hui parlaran els tècnics" i "sobre eixe tema es parlarà".

La decisió a la qual va respondre la protesta d'aquest divendres va ser l'ampliació del tancament al trànsit de la plaça de l'Ajuntament de València en Nadal. El carrer de Sant Vicent estarà tancat durant els dies 23, 24, 30 i 31 de desembre, tant des de la plaça de la Reina com la de Sant Agustí.

Comunitat Valenciana

Mostrar comentarios

Códigos Descuento