Comunitat Valenciana

El jutjat deixa en llibertat sense fiança el detingut com a presumpte autor de la mort en 1981 d'una jove embarassada

  • El titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Manresa ha acordat deixar en llibertat sense fiança l'home de 73 anys detingut aquest passat dimarts a Castelló en relació amb l'homicidi fa 37 anys d'una jove de 25 que estava embarassada de cinc mesos i les restes òssies de la qual van aparéixer en 1999 soterrats en una finca de Sant Salvador de Guardiola (Barcelona).
El detingut per la Guàrdia Civil ha sigut posat en llibertat
El detingut per la Guàrdia Civil ha sigut posat en llibertat
GC
El detingut per la Guàrdia Civil ha sigut posat en llibertat

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el jutjat encarregat del cas, després de prendre declaració al detingut, i d'acord amb el ministeri públic, ha acordat la seua llibertat provisional en una causa oberta per un delicte d'homicidi.

D'acord amb la interlocutòria de llibertat, la decisió s'adopta tenint en compte les circumstàncies dels fets, la pena que en el seu moment poguera ser imposada a l'investigat així com que té domicili fix i no burlarà l'acció de la justícia.

L'investigat haurà de fixar domicili i notificar els canvis que realitze de vivenda durant el procediment obert així com comparéixer en el jutjat totes les ocasions en les quals siga requerit per a açò.

ADN DEL FETUS

La Guàrdia Civil va detindre dimarts passat a Castelló aquest home per la seua presumpta relació amb la mort, en 1981, d'una jove de 25 anys que estava embarassada en el moment dels fets i les restes òssies dels quals van ser trobats en 1999 soterrats en una finca de Sant Salvador de Guardiola (Barcelona). Els agents estan a l'espera de comparar l'ADN del fetus amb el del detingut per a comprovar si era fill seu.

La xica, que estava embarassada de cinc mesos, presentava un impacte de bala en el cap i un colp en la mandíbula. A l'espera de comparar eixe ADN, els agents sospiten que l'ara arrestat, que estava casat a Madrid i tenia tres fills, havia iniciat una relació sentimental amb la víctima en eixe any, a la qual suposadament va matar i va soterrar en la casa que hi havia comprat a Barcelona.

El resultat de la investigació va arribar, 37 anys després, gràcies als avanços científics i al fet que a l'abril en la Base de dades de Persones Desaparegudes i Cadàvers sense Identificar, coneguda com a Fènix, s'incorporara un perfil que coincidia amb el de la víctima. La denunciant va resultar ser germana de la víctima i va explicar que no la veia des de 1981, moment en què la va veure per última vegada i va sospitar que estava embarassada.

Aleshores, la germana eixia amb un home conegut de la seua pròpia parella i que va ser identificat com un dels propietaris del terreny de la urbanització Cal Esteve de Sant Salvador de Guardiola on va aparéixer el cos de la víctima, que van ser investigats en el seu moment però sense advertir connexió amb la víctima. Eixe home en eixa data estava casat amb una dona amb la qual convivia a Madrid al costat dels seus tres fills.

La Guàrdia Civil va sol·licitar judicialment al maig passat l'exhumació del fetus i el Departament de Biologia del Servici de Criminalística de la Guàrdia Civil va poder extraure el perfil d'ADN, a l'espera de la seua comparació amb la mostra obtinguda del detingut.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento