Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València aprova definitivament el pressupost de 2019

  • Ha comptat amb el suport de Compromís, PSPV i València en Comú i ascendeix a 849.220.396 euros.
  • L'equip de govern ha rebutjat totes les al·legacions presentades per PP i Cs.
Imatge d'arxiu d'un ple de l'Ajuntament de València
Imatge d'arxiu d'un ple de l'Ajuntament de València
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA - Archivo
Imatge d'arxiu d'un ple de l'Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha aprovat aquest dijous, de manera definitiva i en el ple ordinari de desembre, el pressupost del consistori per a 2019, que ascendeix a 849.220.396 euros i que contempla un increment en partides incloses en els capítols de despeses corrents en béns i servicis i transferències que situa en 70,44 milions d'euros el muntant destinat a neteja viària, en 47 milions la millora i neteja d'edificis municipals i en 25,5 milions el dirigit a polítiques de servicis socials.

El pressupost consolidat del consistori per al pròxim any, en el qual s'inclou tant el de la corporació local com el dels seus organismes autònoms i empreses municipals, ascendeix a 942,6 milions d'euros. Els comptes per a 2019 han tirat avant amb el vot a favor dels regidors de l'equip de govern que conformen Compromís, PSPV i València en Comú; el vot en contra de PP i Cs i l'abstenció de la regidora no adscrita, María Dolores Jiménez.

Aquesta última ha canviat en aquesta sessió el seu sentit del vot respecte al pressupost del consistori per a l'any que vé, atés que en el ple de novembre, quan es van aprovar de manera inicial i quan encara formava part de Ciutadans, va votar en contra com la resta d'aquest grup. Aquest dijous, els comptes municipals han tornat a passar per la sessió plenària després de concloure el període d'al·legacions obert després de l'aprovació inicial, per a donar-los el vistiplau definitiu.

L'equip de govern local, com han explicat l'alcalde, Joan Ribó, i el regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, han rebutjat totes les al·legacions formulades per PP i Cs per considerar que són "demagògia" i "ocurrències" que responen capritxos" i una "carta als Reis Mags d'Orient".

El portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha criticat que les aportacions del seu grup hagen sigut qualificades de "demagògiques i impossibles" i ha explicat que estan "basades en el repte demogràfic que té la ciutat i en la voluntat de baixar els impostos".

Pel seu costat, el portaveu del PP, Eusebio Monzó, ha expressat el mateix rebuig que el seu grup va donar als comptes de 2019 en el ple de novembre per "pujar els impostos i perjudicar l'activitat econòmica, per falta d'eficiència en la gestió de la despesa i per la baixa execució d'inversions".

Ha acusat l'equip de govern de no haver complit coses que va dir i ha criticat que malgrat parlar de "transparència en la gestió pressupostària porte gastats 66 milions d'euros en contractes menors" que "suposadament s'adjudiquen a qui el regidor d'àrea considera".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento