Comunitat Valenciana

Iglesias recolza la petició del PP d'"humanitat" amb Zaplana

  • "Qualsevol pres mereix que es respecte la seua dignitat", ha assegurat el líder de Podemos.
  • L'expresident fou traslladat a l'hospital en detectar un metge que el seu estat de salut havia empitjorat.
El secretari general de Podem, Pablo Iglesias
El secretari general de Podem, Pablo Iglesias
PODEM - Archivo
El secretari general de Podem, Pablo Iglesias

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha mostrat el seu suport a la petició del PP de tindre "un poc d'humanitat" amb l'expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana després d'haver ingressat en empitjorar el seu estat.

"Estic completament d'acord amb el PP en açò. Qualsevol pres, haja fet el que haja fet, mereix que es respecte la seua dignitat si pateix una malaltia com la de Zaplana. La humanitat engrandeix la democràcia també quan s'enfronta al crim", ha manifestat en un 'tuit'.

Iglesias ha escrit aquest missatge després de compartir el que va difondre anit el Partit Popular, que va demanar "un poc d'humanitat" cap a Zaplana després que haja ingressat en l'Hospital La Fe de València en detectar-se un empitjorament en el seu estat.

L'expresident 'popular' va ser traslladat des de la presó de Picassent (València) després d'una revisió mèdica rutinària en la qual es controlava el seu estat de salut per la leucèmia que pateix. Segons van informar a Europa Press fonts pròximes a l'exministre, un metge va detectar que el seu estat havia empitjorat.

"La vida d'Eduardo Zaplana està en seriós risc. S'hauria de tindre en compte aquesta circumstància perquè seguisca tractant-se la seua malaltia des d'un hospital i no des d'un centre penitenciari. Un poc d'humanitat", va expressar el PP en el seu compte oficial de Twitter un dia després del trasllat.

A la presó des de maig

Zaplana es troba en la presó de Picassent des de finals del mes de maig, quan la titular del Jutjat d'Instrucció número 8 de València va acordar per a ell presó provisional, comunicada i sense fiança en el marc de l''Operació Erial', per la qual va ser detingut per presumptes delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.

La seua defensa ja ha interposat diversos recursos contra l'orde d'empresonament de la jutgessa en els qual al·legava que la mesura era "innecessària i desproporcionada", ja que, al seu entendre, no existia "cap risc objectiu de destrucció de proves" ni de fugida, i, a més, al·legava la "greu malaltia" que pateix des de fa anys l'exministre -leucèmia- i que requereix cures "contínues i periòdiques".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento