Comunitat Valenciana

Oltra celebra la reforma de l'Estatut després de "una travessia larguísima" i espera unanimitat en la votació

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha celebrat que "per fi" se'n vaja a aprovar aquest dijous la reforma de l'Estatut en el Congrés que ajusta les inversions al pes poblacional "després de quasi huit anys de travessia llarguíssima". A més, ha expressat el seu desig que la votació tire avant per unanimitat perquè "no està bé donar un vot ací perquè els valencians no s'enfaden massa i després anar a Madrid i no votar el mateix".
Mónica Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell (arxiu)
Mónica Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell (arxiu)
GVA - Archivo
Mónica Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell (arxiu)

Així ho ha manifestat Oltra en atenció als mitjans després d'assistir a la trobada amb el president de la CEOE, Antonio Garamendi, organitzat per Ràdio València-Cadena SER, i en ser preguntada per la votació d'aquest dijous respecte a la reforma de la norma valenciana que inclou una disposició addicional que arreplega el compromís que les inversions de l'Estat a la Comunitat Valenciana siguen equivalents al pes demogràfic d'aquesta regió, per al que es crearà una comissió negociadora integrada per l'Estat i l'administració autonòmica. Ciutadans ha anunciat que s'abstindrà en aquesta votació.

La també portaveu del Govern valencià ha afirmat que "per fi s'aprova eixa reforma de l'Estatut dels valencians i valencianes, després de huit anys quasi de travessia llarguíssima" i ha destacat que es tracta d'una reforma que és més que justa" perquè significarà que "les inversions que l'Administració General de l'Estat faça a la Comunitat Valenciana siga com a mínim d'acord amb el pes poblacional que tenim, és a dir, a les persones, hòmens i dones, que vivim a la Comunitat".

Amb la reforma d'aquesta norma valenciana, ha continuat la vicepresidenta, s'evitarà "el que ha passat en les últimes dècades, que és que les inversions que ha fet el Govern d'Espanya en la nostra comunitat han estat sempre a la cua de les inversions en tota Espanya".

"QUE EL TEU SÍ SIGA UN SÍ I EL TEU NO SIGA UN NO"

Mónica Oltra també ha afirmat que espera que "hi haja unanimitat en el Congrés a l'hora de votar aquest Estatut, la mateixa unanimitat que hi ha hagut ací a la Comunitat Valenciana, i que no haja partits que voten ací una cosa i a Madrid una altra, perquè això és enganyar a la gent i està lleig".

"Si un ací vota sí, ha de votar sí també a Madrid", ha insistit la vicepresidenta, que en aquest sentit ha agregat: "Com diu la Bíblia, que el teu sí siga un sí i el teu no siga un no".

Per açò, ha insistit a demanar "que tothom siga coherent a Madrid amb el que ha votat ací, siga el partit que siga" i ha resolt: "El que no està bé és donar un vot ací perquè els valencians no s'enfaden massa i després anar a Madrid i no votar el mateix".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento