Comunitat Valenciana

La parròquia de Sant Nicolau instal·la el seu betlem vertical "únic a Europa"

  • Aquesta creació de Pedro Ródenas compta amb cinc metres i mig d'altura i més de cent figures humanes.
  • Es pot contemplar durant l'horari de visita cultural al temple, tots els dies de la setmana a excepció del dilluns.
  • La Capella Musical de la parròquia solemnitzarà la seua benedicció, prevista per al diumenge 23 de desembre.
Betlem vertical en la parroquai de Sant Nicolau
Betlem vertical en la parroquai de Sant Nicolau
REMITIDA
Betlem vertical en la parroquai de Sant Nicolau

La parròquia de Sant Nicolau de València ha instal·lat un pessebre "molt peculiar, únic a Europa en les seues dimensions, que disposa les seues figures de manera vertical, quedant així representada la variada orografia del naixement i del propi poble".

Amb més de cent figures humanes, aquest naixement, obra de Pedro Ródenas, combina "la plasticitat i la il·luminació per a dotar l'escena dels efectes òptics i l'espectacularitat necessària als seus cinc metres i mig d'altura", destaca la parròquia a través d'un comunicat.

El betlem es pot veure en Sant Nicolau durant l'horari de visita cultural al temple, és a dir, tots els dies de la setmana a excepció del dilluns.

El belenista ha comptat amb el treball de l'artista Daniel Alcántara en l'execució de les figures centrals, les del naixement i els Reis d'Orient, i amb el treball de José Luis Mayo en la resta de les peces.

Segons ha assenyalat Ródenas, "és un betlem complex, perquè compta amb unes mesures grans i moltes peces, però tenim l'avantatge que s'ha aprofitat la disposició de la pròpia capella on s'ha muntat, que posseïx les característiques necessàries per a estructurar-lo tot en el seu interior". "Compta amb una fornícula que ha permés la disposició vertical que es requeria i, així, tot el Betlem queda integrat en la capella", afig.

L'inici de la narració del conjunt comença en la part alta, on es representa el Palau d'Herodes i l'empadronament de José i María; la següent escena succeeix en els carrers de Betlem, on van buscant posada; apareix un mercat i l'estable on es quedaran finalment; finalment, està l'escena de la caravana dels Reis Mags.

Les figures, fetes amb suro blanc i massilla, compten amb diferents dimensions, les hi ha de 30, 24, 19 i 16 centímetres, i són aquestes diferències les que permeten a l'espectador tindre perspectiva. S'ha disposat, a més, vegetació tant natural com artificial.

El betlem d'enguany és de mesures encara més grans que el que es va fer l'any passat per a Sant Nicolau, segons ha explicat Pedro Ródenas, "ja que naix del sòl, amb una base de quatre metres, i ocupa tota la capella del Beat Gaspar Bono en una altura de 5.50 metres". La il·luminació, finalment, marca el to de tot el conjunt artístic.

La brillant 'Fanfare en Re Major' de J. C. Bridge, un compositor anglés del segle XIX, interpretada per la Capella Musical de Sant Nicolau solemnitzarà la benedicció del Betlem, que tindrà lloc el diumenge 23 després del Concert de Nadal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento