El Govern licita el manteniment de la línia d'Alta Velocitat Madrid-Llevant
El Govern licita el manteniment de la línia d'Alta Velocitat Madrid-Llevant EUROPA PRESS/RENFE - Archivo

El Consell de Ministres ha autoritzat aquest divendres al Ministeri de Foment a licitar, a través d'Adif, els servicis de manteniment i premanteniment d'infraestructura, via i aparells de via de la línia d'Alta Velocitat Madrid-Llevant, en l'àmbit de les bases de manteniment a Requena (València) i Monforte del Cid (Alacant).

El contracte compta amb un import de licitació d'un total de 53.830.991,64 euros, IVA inclòs, i un termini d'execució de quatre anys, detalla el departament en un comunicat.

Les dos bases atenen el manteniment dels trams Minglanilla-València i Bonete-Alacant, tots dos en explotació, així com dels en construcció entre Monforte del Cid i Múrcia i la bifurcació Xàtiva-La Encina.

En aquests últims trams, en estar ja construïda la plataforma i la via instal·lada en alguns subtrams, és necessària la seua conservació fins a la seua posada en servici. Per tant, l'objectiu d'aquesta actuació és garantir l'estat de les instal·lacions ferroviàries i la seua disponibilitat, eficàcia, seguretat, funcionalitat i confort, "reduint al màxim la probabilitat d'incidències".

Els treballs inclouen la conservació de la plataforma ferroviària, vies generals, secundàries i d'apartat, aparells de via (desviaments o canvis d'agulles i travessies), brancs de connexió, bases de manteniment i cambiadores d'eixos, entre altres instal·lacions. També l'avaluació del seu estat, la programació d'intervencions de millora i la disposició i aplicació de recursos per a actuar amb immediatesa en cas d'incidència.

En els trams en construcció, els treballs de premanteniment comprenen la conservació de la plataforma i la via ja instal·lada per a mantindre les seues prestacions fins a la seua posada en servici.

Consulta aquí más noticias de València.