Comunitat Valenciana

Oltra assenyala que els registres a Europa Press i Diari de Mallorca "no pot passar en una democràcia avançada"

  • La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha mostrat aquest divendres la seua "preocupació" pels registres policials en la seu de l'agència de notícies Europa Press i en el periòdic Diari de Mallorca perquè aquestes coses "no poden passar en una democràcia avançada".
Oltra en roda de premsa
Oltra en roda de premsa
GVA
Oltra en roda de premsa

Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, ha mostrat així la seua "preocupació" pels registres policials del passat dimarts en Europa Press i Diari de Mallorca amb l'objectiu de requisar documentació, mòbils personals i materials corporatius en el marc de l'Operació Cursach.

Sobre aquest tema, ha recalcat que la llibertat de premsa és "una de les claus de volta" del nostre sistema democràtic i ha assenyalat que qualsevol demòcrata "s'emmarque ideològicament en la ideologia que tinga ha d'estar preocupat quan a uns professionals de la informació se li confisquen mòbils per a accedir a unes fonts per a investigar determinats delictes".

En eixe sentit, ha apuntat que hi ha moltes maneres de perseguir possibles delictes per part del poder judicial "sense interferir en el treball dels professionals de la informació". A més, ha subratllat que hi ha "unes regles molt clares que un periodista pot protegir les seues fonts perquè sense fonts no hi ha periodisme d'investigació".

Per açò, ha recalcat que cal "deslligar" la publicació d'una informació per part d'un periodista, com és la seua obligació, d'una possible filtració. Sobre aquest tema, ha mantingut que "no es pot castigar el periodista que publica sinó qui indegudament filtra".

"Aquestes coses en les democràcies avançades no pot passar", ha recalcat.

"Una altra cosa és que hi haguera un cataclisme i una informació puga evitar la mort de 200 persones, però si no és el cas és difícilment justificable des d'un punt de vista de salut democràtica", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento