Comunitat Valenciana

Jiménez deixa Cs després de l'expedient de suspensió de militància

  • La regidora ha informat que mantindrà l'acta d'edil a l'Ajuntament de València.
  • Cs, que va entrar amb sis regidors després de les eleccions de 2015, es quedarà amb cinc representants.
L'edil María Dolores Jiménez
L'edil María Dolores Jiménez
CS TWITTER
L'edil María Dolores Jiménez

La regidora de l'Ajuntament de València María Dolores Jiménez, a la qual Ciutadans (Cs) va obrir a la fi de novembre expedient de suspensió cautelar de militància, ha decidit deixar aquesta formació política però mantindre la seua acta com a edil i continuar treballant en el consistori per a seguir complint amb el seu "deure" amb els valencians.

Així ho ha indicat Jiménez a Europa Press, al mateix temps que ha precisat que dilluns passat va entregar la documentació per a comunicar oficialment la seua eixida de Cs. La representant municipal passarà ara a ser regidora no adscrita.

La nova composició de la corporació provincial es formalitzarà en el pròxim ple que celebrarà l'Ajuntament, la sessió ordinària de desembre que tindrà lloc el pròxim dia 20, com han assenyalat a Europa Press fonts municipals.

La de María Dolores Jiménez és la segona eixida d'un regidor del grup municipal de Ciutadans en la capital valenciana des que es va iniciar l'actual mandat després de la de Santiago Benlliure al febrer d'enguany.

Benlliure va decidir després de deixar aquest grup entregar l'acta d'edil i el seu escó va ser ocupat per José María Bravo. En canvi, Jiménez mantindrà l'acta i Cs, que va entrar en l'Ajuntament de València amb sis regidors després de les eleccions de 2015, es quedarà amb cinc representants.

Jiménez ha assegurat estar "decebuda amb el grup municipal de Ciutadans" i, "sobretot, amb les formes tan tristes" amb les quals s'ha desenvolupat el procés i la seua eixida d'aquesta formació. En aquest sentit, ha lamentat que Cs li obrira un expedient de suspensió cautelar de militància i que ella s'assabentara d'eixa decisió pels mitjans de comunicació.

"S'han saltat tots els meus drets fonamentals. M'ho havien d'haver comunicat primer. Amb maldat es va traure en els mitjans de comunicació. S'ha jugat amb el meu honor", ha censurat. "Si volien llevar-me del mig i que no em presentara a les primàries, les coses no es fan així. Açò pareix l'antiga política i no la nova", ha agregat la regidora, que ha afirmat que va ser "molt dur" conéixer l'obertura de l'expedient per la premsa.

"Nova política"

Així mateix, ha recordat que ella va ser una de les "primeres" persones que va entrar en Cs, "no quan era partit sinó quan encara era una plataforma" i ha assegurat que és "molt dura la decisió" de deixar la formació tenint en compte que es va sumar a aquest projecte "amb il·lusió". "Et desil·lusionen aquestes actituds, sobretot, de la nova política", ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento