Comunitat Valenciana

Oltra mostra la seua preocupació pel registre policial a Europa Press i Diari de Mallorca "propi d'altres sistemes"

  • La portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha mostrat aquest dijous la seua "preocupació" pels registres policials en la seu de l'agència de notícies Europa Press a Balears i en el periòdic Diari de Mallorca que són "propis d'un altre tipus de sistemes polítics" ja que la llibertat de premsa és "una de les claus de volta del nostre sistema democràtic". Per açò ha confiat que "es rectifique".
Oltra en roda de premsa
Oltra en roda de premsa
GVA - Archivo
Oltra en roda de premsa

Oltra, després de rebre representants de les associacions de familiars de víctimes soterrades en les fosses comunes del cementeri de Paterna, ha mostrat així "molta preocupació" per aquests registres policials del passat dimarts amb l'objectiu de requisar documentació, mòbils personals i materials corporatius en el marc de l'Operació Cursach.

En eixe sentit, ha recalcat que "la llibertat de premsa" té "les seues garanties que operen en totes les democràcies" com és "la protecció del dret del periodista a preservar l'anonimat de les seues fonts i al fet que no s'envaïsca els seus mitjans de proves, els seus canals de comunicació, ni el seu treball".

"Quan s'envaeix el treball dels periodistes ens quedem sense llibertat de premsa, en una societat on les fonts no poden confiar en el periodisme i en una societat en la qual s'assembla poc a les societats democràtiques", ha advertit.

Per açò, ha insistit en el fet que veu aquests registres amb preocupació perquè "hi ha moltes maneres de perseguir possibles delictes per part del poder judicial" però "no requisar el material de treball d'un periodista" el que és "propi d'un altre tipus de sistemes polítics i no de democràcies avançades". Per açò, ha confiat que es rectifique.

Oltra ha assenyalat que el problema és que "ens estem oblidant dels principis bàsics institucionals" i en eixe sentit ha lamentat que "hui en dia hi ha molta gent que té la Constitució en la boca però es veu que se la lligen poc".

En eixe sentit, ha recalcat que la Constitució arreplega de forma clara "el dret a la llibertat de premsa, el dret a la informació veraç, i a la llibertat d'expressió".

A més, ha constatat que les informacions conformen l'opinió pública i democràtica dels ciutadans i això està "molt protegit no només per la Constitució sinó per tota la jurisprudència constitucional". "Jo convide a molta gent al fet que parle menys de la Constitució i se la lligen més", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento