Comunitat Valenciana

Armengol creu que el Govern espanyol intenta "acostar postures" amb Catalunya

  • La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, considera que l'Executiu de Pedro Sánchez "està intentant acostar postures, intentant des de la col·laboració buscar eixides" al conflicte català, perquè Catalunya "se senta còmoda a Espanya i Espanya se senta còmoda amb Catalunya" però per a açò "han de voler les dos parts" i veu l'actitud del Govern català en aquests moments "radical i irresponsable".

Així ho ha indicat en el Fòrum Ser sobre el Corredor Mediterrani celebrat a València, en el qual ha participat al costat del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en relació a la situació actual a Catalunya.

"Portem molts anys amb una situació complicada, amb crispació", ha indicat, per a remarcar que ella sempre ha apel·lat a alguna cosa "fonamental" en política com és "la capacitat de diàleg i d'arribar a acords", però "per a això han de voler les dos parts".

Preguntada sobre qual podria ser la situació, ha recordat que fa "anys que el Govern d'Espanya no ha fet cap proposta concreta a Catalunya i a l'altre costat tampoc", per la qual cosa ara "s'ha de començar des d'un diàleg molt primitiu".

Al seu juí, la posició del Govern central de començar amb comissions bilaterals i "començar una altra vegada a acordar polítiques necessàries comença un camí". "Comencem a caminar, però crec que açò no es resoldrà ni en un mes ni en dos", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento