Comunitat Valenciana

Victoria Cano i la Junta Vicentina, entre els guardonats pels Premis Archival

  • Els reconeixements es lliuraran el 8 de gener al Centre Cultural La Beneficència de València.
  • L'entitat es dedica al foment i promoció de la recuperació dels centres històrics espanyols.
L'artista Victoria Cano en el seu estudi
L'artista Victoria Cano en el seu estudi
CEDIDA VICTORIA CANO
L'artista Victoria Cano en el seu estudi

L'artista Victoria Cano, la Junta Central Vicentina i els ajuntaments d'Alacant i Castelló per la tasca realitzada en la conservació dels castells de Santa Bàrbara i Vell, respectivament, són alguns dels guardonats amb els Premis Archival pel seu treball de protecció d'elements dels nuclis històrics.

La Junta directiva d'Archival -entitat per a la recuperació dels centres històrics d'Espanya- ha resolt el palmarés dels seus Premis Comunitat Valenciana 2018, que es lliuraran el 8 de gener al Centre Cultural La Beneficència de València.

Entre els distingits figura la creadora Victoria Cano, "pintora de trajectòria internacional que ha situat el seu taller rehabilitant un antic palau al carrer Portal de Valldigna" de la capital valenciana, destaca l'entitat.

Igualment, es reconeix la Junta Central Vicentina, per l'any jubilar que commemora el VI centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer; l'Ajuntament d'Alacant per la seua tasca amb el Castell de Santa Bàrbara, "monument singular sobre el Benacantil" i el de Castelló pel Castell Vell, "arrel de la ciutat", detalla.

En el llistat figuren a més l'Hort de Sant Vicent de Carcaixent, del qual se subratlla que és "típicament valencià" i amb un important paper per a "conéixer tot sobre el cultiu i la degustació de la taronja"; la directora del Grup de Danses Santa Bàrbara, María Dolores Correa, "inspiradora i lluitadora infatigable del folklore valencià", i l'històric Horno Pastelería Montaner, que ha rehabilitat "mantenint l'antiga muralla àrab de València".

Completen el palmarés Creación Ellas, "taller artesanal de costura i esperançador futur"; la Germandat del Santíssim Crist del Grau; la Federació d'Hosteleria Provincial de València, pel seu suport a aquest col·lectiu professional; el Saló Internacional Benidorm Palace, "qualificat el més gran i espectacular d'Europa", i Dormitienda, "empresa familiar valenciana amb projecció a nivell nacional i internacional".

Archival és una entitat privada sense ànim de lucre amb 28 anys de trajectòria que es dedica al foment i promoció de la recuperació dels centres històrics espanyols en aspectes urbanístics, comercials, artesanals, culturals, turístics i socials. També realitza activitats de sensibilització i foment, jornades, trobades, conferències, publicacions i exposicions, entre altres iniciatives.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento