Comunitat Valenciana

Medi Ambient i la Confederació del Túria acorden tancar el pas de cavalls de les passarel·les del parc fluvial

  • La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i la Confederació Hidrogràfica del Túria han acordat prohibir el pas de cavalls per les passarel·les al parc natural del Túria en favor de la "seguretat de les persones que visiten l'espai", segons ha informat la Generalitat en un comunicat.
Un cavall travessa el Túria per una de les passarel·les del parc fluvial
Un cavall travessa el Túria per una de les passarel·les del parc fluvial
GENERALITAT VALENCIANA
Un cavall travessa el Túria per una de les passarel·les del parc fluvial

L'administració autonòmica ha explicat que la decisió s'ha pres "després de produir-se incidents en coincidir a les passarel·les cavalls i altres usuaris" i tenint en compte també "el deteriorament dels elements estructurals d'aquestes dotacions i en la seua capa de rodadures".

No obstant açò, amb l'objectiu que els seguidors dels esports eqüestres puguen seguir gaudint d'aquest parc natural, la conselleria farà l'adequació de recorreguts per a passejos a cavall, ha destacat la Generalitat.

Així, se senyalitzaran i condicionaran els guals a través dels quals genets i cavalls podran travessar el riu per a completar el camí que realitzen sense haver de creuar les passarel·les. L'administració autonòmica ha subratllat que així s'aconseguirà "preservar la seguretat de tots els usuaris del parc fluvial del Turia".

La Generalitat ha destacat que el recorregut que uneix la ciutat de València amb la localitat valenciana de Vilamarxant, al costat del riu Túria, conegut com a Parc Fluvial del Túria, presenta "una gran afluència de visitants diària". Ha apuntat que un estudi de 2010 va reflectir que prop d'un milió de persones el va visitar durant eixe any.

DESGAST

Les passarel·les instal·lades l'any 2009 han suportat el pas del temps, el vandalisme i el trànsit de cavalls, que en comptes d'utilitzar guals en el riu passen d'una riba a una altra a través de les passarel·les, la qual cosa produeix un "desgast considerable" en la capa de rodadura pels cascos ferrats, ha exposat la Generalitat.

Els principals perfils d'usuaris d'aquest parc fluvial són senderistes, cicloturistas i genets a cavall, ha agregat l'administració valenciana. Així, ha indicat que "a causa de l'alta densitat de visitants no és estrany que coincidisquen en el pas de les passarel·les diferents usuaris, a peu, amb bicicleta o amb muntura", una circumstància que origina "situacions de risc tant per al genet i el cavall com per a la resta d'usuaris".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento