Comunitat Valenciana

Comença la construcció del carril bici en el carrer Alacant per a connectar amb l'anell ciclista de València

  • El projecte es va proposar en 2016 però ha estat paralitzat per la falta de l'autorització de Cultura.
  • De 745 metres de longitud, unirà l'anell ciclista al seu pas pel carrer Xàtiva i el carril bici del carrer Filipines.
Los trabajos se están desarrollando en el carril izquierdo de la calle Alicante.
Los trabajos se están desarrollando en el carril izquierdo de la calle Alicante.
20MINUTOS.ES
Los trabajos se están desarrollando en el carril izquierdo de la calle Alicante.

Un dels itineraris ciclistes més demandats per aquest col·lectiu a València serà prompte una realitat. Es tracta del carril bici del cèntric carrer Alacant, les obres del qual acaben de començar. El tram sobre el qual s'està actuant mesura 745 metres. Per a dur a terme aquesta acció s'ha ocupat part de la vorera, de la zona d'estacionament i d'un a dos carrils de calçada, deixant així un carril lliure al trànsit rodat mentre s'executen les obres.

Es tracta d'un projecte proposat en 2016 des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible, però pausat fins al moment per la realització de l'anell ciclista –que serà la seua connexió- i per l'obtenció de l'autorització de Conselleria de Cultura per a realitzar les obres per tractar-se d'un entorn BIC (Bé d'Interès Cultural).

El carril bici unirà, d'aquesta forma, l'anell ciclista al seu pas pel carrer Xàtiva i el carril bici del carrer Filipines que circula pegat al futur Parc Central fins a la rotonda partida de Manuel Sanchis Guarner (encreuament amb l'avinguda Ausiàs March i Peris i Valero).

Des de Xàtiva fins a la Gran Via Germanies, el carril bici estarà segregat sobre la calçada, serà bidireccional i de 2 metres i mig d'ample, deixant un sol carril per al trànsit motoritzat. D'altra banda, en el carrer Gibraltar, i fins a unir-se amb el carril bici de Filipines, passarà a ser ciclecarrer.

A més es proposa establir en un futur com a zona residencial el tram del carrer Alacant, entre els carrers Castelló i Sogorb. D'aquesta forma, es busca minimitzar el trànsit d'eixida des de Colón cap al carrer Alacant, segons Mobilitat. Així mateix, també està previst que se situe una parada de l'EMT amb la seua respectiva plataforma i un pas de vianants.

D'altra banda, al ser "de baix pressupost", s'ha establit un contracte menor amb un cost assumit des del propi servei de Mobilitat Sostenible, indiquen des d'aquest departament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento