Comunitat Valenciana

Air Nostrum i Sepla acorden limitar al 20% la producció externalitzada i paralitzar les mobilitzacions de Nadal

  • Air Nostrum i el sindicat de pilots Sepla han arribat a un acord per a limitar al 20% l'externalització amb tercers en la franquícia d'Iberia Regional i paralitzar les mobilitzacions previstes per a Nadal, informa l'organització sindical en un comunicat.
Air Nostrum
Air Nostrum
AIR NOSTRUM - Archivo
Air Nostrum

Així ho van acordar dissabte passat en una reunió convocada davant el Servici Interconfederal de Mediació i Arbitratge, el pas previ a una convocatòria de vaga. L'acord ha de ser ratificat per les assemblees de pilots, segons fonts de la companyia, després de ser sotmès a votació dels afiliats sindicals per a veure si és el cas la ratificació.

Mitjançant aquest acord, Sepla s'ha compromès a no convocar vaga durant el període nadalenc, així com a no iniciar accions legals contra l'empresa respecte a la vaga duta a terme els passats dies 23, 26 i 30 de novembre. Segons el sindicat, Air Nostrum també ha renunciat a iniciar accions legals.

En concret, l'acord inclou el compromís de la firma a no recórrer a l'externalització amb tercers en la franquícia d'Iberia per damunt del 20%, així com a recuperar tots els avions ATR turbohèlice. Des del sindicat recorden que "portava mesos externalitzant a altres companyies per a operar rutes curtes", principalment entre illes i a Melilla.

Amb aquestes accions, Sepla destaca que l'acord posa "punt i final" a les mobilitzacions dutes a terme pels pilots durant aquesta tardor. Es tracta d'un conflicte que es va iniciar fa més d'un any, quan Air Nostrum va començar a desviar progressivament part de l'operació que realitza per a la franquícia d'Iberia a altres aerolínies, incloses alguna de les aerolínies del grup ILAI, propietat dels mateixos accionistes d'Air Nostrum".

Des d'aleshores, Sepla va demanar a la companyia un compromís de regulació de l'externalització, en la línia dels pactes en altres companyies com a Iberia o Air Europa amb les seues respectives filials 'express', assenyalen des del sindicat.

Per tant, segons el parer de la central, "Air Nostrum pareix haver-se adonat que es pot mantindre un creixement sostingut sense donar l'esquena als seus treballadors i sense amenaçar els seus llocs de treball".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento