La segona Heroes Comic Con València promet un "salt de qualitat", suma Marvel i tindrà un segon pavelló
La segona Heroes Comic Con València promet un "salt de qualitat", suma Marvel i tindrà un segon pavelló Europa Press

Així ho han avançat aquest dimecres en roda de premsa la directora del certamen, Reyes Sáenz de Juano; el seu responsable de continguts, Daniel Tomás; el director comercial de Fira València, Jorge Fombellida; la il·lustradora i autora del cartell d'aquesta nova edició de l'esdeveniment, Ana Oncina, i la responsable de l'Institut Francés, Laurence Escalon, ja que França serà el país convidat enguany. Les entrades estan disponibles a partir d'aquest dimecres, amb preu especial fins al 31 de gener.

Com a novetat, el saló comptarà amb l'editorial Panini, que "portarà la seua part d'autors de Marvel". Per part d'aquesta firma, assistiran el dibuixant de 'Deadpool' Salva Espin i José Antonio Pérez, conegut com Jape, que preparen junts l'espectacle 'Comicmania'; l'il·lustrador Javier Rodríguez, que firma publicacions d''Spiderman', i els autors Javier Garrón i Carles Esquembre, que predentarán de 'Brigada Lincoln'.

El responsable de Fira València ha destacat que enguany el certamen disposarà de dos pavellons, un més que l'any passat. L'anterior edició va congregar més de 23.000 persones i, segons han admès des de l'esdeveniment, va haver-hi "moments de desbordament". Amb aquesta ampliació, pretenen "millorar l'experiència dels visitants" i que, quan "hi haja punts molt alts" d'afluència, "no es note".

La directora de Heroes Comic Con ha explicat que "tot augmenta": creixerà la zona expositiva i serà "més cuidada". A més, comptarà amb un nou espai de videojocs, una altra de les novetats d'aquesta edició, per al qual ha confirmat la seua assistència Xbox One i on tindrà cabuda el 'Fortnite'. També s'ha "triplicat" la zona infantil i la zona de restauració "s'ha ampliat molt", amb 'foodtrucks' de "tots els menjars".

Paral·lelament, en la fira hi haurà un lloc de revisió de treballs, de jóvens autors, stands de botigues i una zona 'ad hoc' per a escoles especialitzades com l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València (EASD) o Florida Universitaria, entre d'altres, que oferiran tallers d'il·lustració i altres activitats.

TALENT VALENCIÀ I DONES

El responsable de continguts del saló ha remarcat que s' "ha apostat per donar continuïtat" a l'àrea del còmic i també a l'"aposta pel talent valencià", sense oblidar convidats nacionals i internacionals que encara estan per confirmar. A més, es posarà el focus a les dones valencianes del món del còmic.

Per açò, entre els creadors valencians estaran Laura Pérez; Ana Oncina, dissenyadora a més del cartell del saló; Cristina Durán, al costat de Miguel Ángel Giner Bou, Paco Roca i qui va ser guardonat amb el premi del certamen l'any passat, Sento Llobell. Hi haurà una exposició sobre el treball d'Oncina i una altra sobre el de Laura Pérez, així com la mostra '¿Dónde estás?' amb originals d'Eva Enríquez.

Respecte a si enguany 'Heroes Comic Con' comptarà amb alguna "gran figura televisiva" -en 2018 va acudir l'actor de 'Stranger Things' Gaten Matarazzo-, la directora del saló ha indicat que es "treballa en açò" i que la "línia" dels convidats "serà la mateixa de l'any passat".

A més, França serà el país convidat en aquesta segona edició, amb autors i editorials d'aquesta nacionalitat.

Consulta aquí más noticias de València.