Comunitat Valenciana

El pàrquing de Bruges obri aquest dijous al preu promocional d'1,5 euros l'hora

La primera planta se destina a logística para vendedores y reparto del Mercado Central.
La primera planta se destina a logística para vendedores y reparto del Mercado Central.
20MINUTOS.ES
La primera planta se destina a logística para vendedores y reparto del Mercado Central.

L'aparcament de la cèntrica plaça Ciutat de Bruges, batejat com Centre Històric-Mercat Central, veu la llum al final del túnel. L'Ajuntament de València, a través de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), gestora del recinte, posarà en servei aquest dijous les instal·lacions, que facilitaran les labors del mercat, amb el qual es comunica a través d'accessos i de la zona logística de la primera planta, al veïnat, ja que inicialment s'han posat a la disposició dels residents de l'entorn 46 places de les 431 amb les quals compta. La resta seran de rotació i ja estan quasi totes reservades.

L'alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, han visitat aquest dimecres el pàrquing, on han escenificat una de les principals apostes dels seus serveis: la càrrega de vehicles elèctrics. Tots dos han arribat junts amb l'edil al volant en un d'aquests cotxes, que han connectat a un dels 41 punts de recarrega amb els quals compta l'aparcament en la seua primera planta. Es tracta, segons Ribó, d'un exemple de les "noves maneres de mobilitat que cada vegada tiren menys fums i se semblen al que volem que siga la ciutat".

El preu fixat fins al 6 de gener serà d'1,50 euros l'hora, fruit d'una promoció. A partir d'aqueixa data, la normativa municipal marca que haurà de ser de 2,80 euros l'hora, encara que una vegada es pose en funcionament, l'EMT podrà realitzar més ofertes i promociones fruit de la seua política comercial.

Aquesta primera planta, la de logística, amb 400 metres quadrats de superfície, és una altra de les novetats que aportarà el recinte. "No hi ha molts exemples a Espanya a aquest nivell", ha afirmat l'alcalde, qui ha destacat les potencialitats de fomentar l'alimentació saludable en facilitar les activitats del Mercat Central.

Per a Grezzi, és "una absoluta novetat a València però també a Espanya. Hi ha un cas semblat a Màlaga", ha afirmat l'edil de Mobilitat. La zona permetrà també realitzar la càrrega i descàrrega al comerç de proximitat i també desenvolupar un sistema d'última milla que permeta repartir a domicili les compres sense necessitat d'acudir al centre amb cotxe.

"Hui arribem a un objectiu que era molt important, que ha costat més de 10 milions d'euros a l'Ajuntament i que anem pagant tots els anys fruit d'un conveni amb la Generalitat que no vam signar nosaltres però que respectuosament hem complit", ha afegit Ribó.

Per a Grezzi, "hui és un gran dia, hem superat el malson de 10 anys de forat negre que s'havia deixat abandonat amb molts recursos que es van deixar ací". "Vull destacar la paraula donada i el compliment dels compromisos adquirits quan vam arribar al Govern", ha agregat.

Està previst que aquest dimecres a la vesprada es done l'últim pas amb la instal·lació del comptador elèctric i, d'aquesta manera, el dijous al matí "estaran tots els documents en regla per a poder obrir" el pàrquing, ha explicat Grezzi.

La previsió per a residents, de 46 places, és "inicial", segons Grezzi, ja que una vegada es comprove com funciona la rotació, no es descarta ampliar el nombre de places de residents.

L'Ajuntament està revisant el pla de reurbanització de la superfície, que inclou l'entorn del Mercat Central, i que ha sigut elaborat per la Generalitat en el marc d'un concurs d'idees.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento