Comunitat Valenciana

Cantó sobre la reforma de l'Estatut: "Per a enganyar els ciutadans i fer brindis al sol que no compten amb Cs"

  • VALÈNCIA, 12 (EUROPA PRESS)
El diputat de Ciudadanos Toni Cantó ena rchivo
El diputat de Ciudadanos Toni Cantó ena rchivo
CIUDADANOS - Archivo
El diputat de Ciudadanos Toni Cantó ena rchivo

El diputat de Ciutadans (Cs) en el Congrés per València, Toni Cantó, s'ha pronunciat aquest dimecres sobre el debat de la reforma de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana en la Cambra baixa per a advertir que "per a enganyar els ciutadans i fer brindis al sol" que els altres grups no compten amb la formació taronja.

Així ho ha indicat en un comunicat després que aquest dimarts el seu grup es desmarcara de la reforma de l'Estatut Valencià i declinara recolzar el text acordat fa unes setmanes en el Congrés i que aquest dijous es debat i vota en la Comissió Constitucional en la Cambra baixa.

Segons ha defès el diputat, "aquesta reforma no servirà de res perquè el Tribunal Constitucional ha dit ja que és inaplicable" i ha advocat per "reunir la Conferència de Presidents i abordar la reforma del sistema de finançament, que és urgent per a la Comunitat Valenciana".

En aquest sentit, ha considerat que aquesta reforma de l'Estatut és "un pegat que no portarà ni un euro per als valencians" i ha assegurat que "ni el PP ni el PSPV tenen autoritat moral per a donar lliçons perquè són els culpables de l'actual infrafinançament de la Comunitat Valenciana".

"Estem cansats de la política de pancarta que enganya la ciutadania, que genera frustració i que no serveix per a res", ha afegit Cantó.

En la seua opinió, la solució passa perquè aquesta proposta de reforma de l'Estatut "vinga acompanyada d'uns Pressupostos Generals justs i d'un avanç en la qüestió del finançament", una cosa a la qual "pareix que PP i PSPV han renunciat".

En aquesta línia, ha lamentat que el PP "s'haja pujat a l'ona del populisme i de prometre impossibles, però quan va tindre l'oportunitat de solucionar l'infrafinançament, no va fer res".

"En Cs sempre hem defès la necessitat de millorar el finançament de la Comunitat Valenciana, però cal fer-ho per les vies efectives i legals, i no enganyant els valencians amb una proposta que no resol gens i que el Tribunal Constitucional ha dit que és inaplicable", ha conclòs Toni Cantó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento