Dos curtmetratges, principal esperança de l'audiovisual valencià en els Goya
Dos curtmetratges, principal esperança de l'audiovisual valencià en els Goya PROYECTAFILMS

Dos curtmetratges -'9 pasos', de Marisa Crespo i Moisés Romera, i 'El olvido', de Xenia Grey i Cristina Vaello- són les principals esperances de l'audiovisual valencià en la pròxima gala de la 33 edició dels premis Goya, que se celebrarà el 2 de febrer.

En la categoria de Millor Curtmetratge de Ficció figura '9 pasos', dels directors i guionistes valencians Marisa Crespo i Moisés Romera. Es tracta d'una peça que ja ha sigut guardonada en diversos festivals i que s'endinsa en els terrors que per a un xiquet xicotet pot contindre la nit.

Per la seua banda, 'El Olvido' és l'esperança valenciana en l'apartat de Millor Curtmetratge d'Animació. Aquesta obra firmada per Xenia Grey i Cristina Vaello va nàixer amb l'objectiu d'"honrar la memòria de les víctimes" del bombardeig que va tindre lloc contra el Mercat Central d'Alacant el 25 de maig de 1938.

La presència de la Comunitat Valenciana en llargmetratge és reduïda. En el equip de guionistes de 'Campeones' -una de les cintes més nominades i que narra la història d'un equip de bàsquet inspirada en l'associació Aderes de Burjassot (València)- figura el valencià David Marqués.

A més, en la categoria de Millor pel·lícula d'animació competirà 'Memorias de un hombre en pijama', adaptació del còmic homònim del valencià Paco Roca, qui també és un dels guionistes, i en la producció dels quals participa Hampa Studio; i 'Bikes, The Movie', que compta també amb producció valenciana a càrrec de Ximo Pérez.

Aquesta llista es completa amb Amparo Sánchez, de Port de Sagunt, que s'integra en l'equip de maquillatge i perruqueria seleccionat pel seu treball en 'El hombre que mató a Don Quijote', han detallat a Europa Press fonts de l'Institut Valencià de Cultura.

Consulta aquí más noticias de València.