Comunitat Valenciana

Europa Press Comunitat Valenciana, Arturo Checa i Carlos Navarro, premis periodístics de la Policia Local de València

  • La tercera edició dels Premis Periodístics de la Policia Local de València ha reconegut els treballs d'Europa Press Comunitat Valenciana, el periodista de Las Provincias Arturo Checa i el redactor d'eldiario.es Carlos Navarro per la seua tasca de sensibilització, conscienciació i informació sobre seguretat vial.
III Premis Periodístics de la Policia Local de València
III Premis Periodístics de la Policia Local de València
AJUNTAMENT DE VALÈNCIA
III Premis Periodístics de la Policia Local de València

Els guardons han sigut entregats aquest dimecres en un acte celebrat en l'hemicicle de l'Ajuntament de València.

El jurat ha distingit un reportatge de l'agència Europa Press sobre distraccions en carretera, firmat pel periodista Sergio Abellán, un article d'Arturo Checa sobre el consum d'alcohol al volant i una notícia de Carlos Navarro referent a la instal·lació de radars en els accessos a la ciutat.

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha destacat en el discurs que ha pronunciat en l'acte d'entrega d'aquests premis que "salvar vides i prendre decisions que salven vides és un dels reptes que té la policia".

La regidora ha recordat les xifres de víctimes mortals per sinistres de trànsit en la ciutat: huit en 2017 i sis en el que portem d'any. "Els atropellaments són fruit en massa ocasions de les imprudències, i les imprudències costen vides", ha manifestat sobre aquest tema.

Per aquesta raó, ha subratllat que la seguretat vial "és una responsabilitat política, policial, i també com a conductors o com a ciclistes, ens concerneix a tots". Menguzzato ha posat en relleu l'educació vial que la Policia Local duu a terme en els col·legis i ha agraït la tasca dels mitjans de comunicació per la seua "aportació crítica, pedagògica i constructiva perquè la nostra ciutat i els nostres carrers siguen més segurs".

III PREMIS PERIODÍSTICS

Enguany el primer premi periodístic ha recaigut en Europa Press Comunitat Valenciana pel reportatge 'Las distracciones al volante, detrás del 41% de las víctimas mortales en las carreteras de la provincia de Valencia', firmat pel redactor Sergio Abellán.

Arturo Checa, de Las Provincias, que ja va ser guardonat en la primera edició, ha rebut el segon premi pel seu article 'Sin vida por el alcohol'. L'accésit ha sigut per a Carlos Navarro, autor de la notícia 'València instal·la radars de velocitat en els principals accessos a la ciutat', publicada en el periòdic digital eldiario.es.

Enguany s'han rebut més d'una vintena de treballs difosos en premsa escrita, premsa digital, ràdio o televisió, que han posat l'accent en temes com l'ús del mòbil al volant, el consum d'alcohol i drogues, els límits de velocitat, la instal·lació de radars, els atropellaments o els nous mitjans de desplaçament en les ciutats.

La valoració dels treballs ha correspost a un jurat compost per Juan Sanfélix, oficial de la Policia Local de València; Ana Novella, presidenta de l'associació STOP Accidentes; Vicente Herranz, director del programa 'Luz de Cruce' de COPE València; Pilar Fúnez, cap provincial de Trànsit de València; Teresa Soler, fiscal de Seguretat Vial, i Francisco Alonso, director de l'Institut Universitari d'Investigació en Trànsit i Seguretat Vial de la Universitat de València.

Aquests guardons aspiren a "fer visibles les prioritats de la Policia Local". En la seua primera edició, es van centrar en la lluita contra la violència de gènere, i en la segona, en els problemes de convivència i mediació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento