Comunitat Valenciana

Intu trasllada a Puig una "queixa formal" per les declaracions de Costa i pregunta si el Consell va en la mateixa línia

  • VALÈNCIA, 12 (EUROPA PRESSS)
Projecte Intu Mediterrani
Projecte Intu Mediterrani
INTU - Archivo
Projecte Intu Mediterrani

El director general d'Intu Espanya, Ian Sandford, ha traslladat una "queixa formal" al president de la Generalitat, Ximo Puig, amb motiu de les declaracions realitzades la setmana passada pel director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, en les quals demanava a la companyia que projecta un marcrocentre en la localitat valenciana de Paterna se n'anara a sa casa, en un missatge en el seu compte de Twitter expressat en anglés: "Intu Go Home".

En la carta enviada al cap del Consell, Sandford ha traslladat el "malestar" de la multinacional anglesa, principal inversor britànic en el nostre país, per la "pública demostració de menyspreu al nostre projecte per a Paterna, que deixa patent una gran falta de responsabilitat política i posa en dubte la seguretat jurídica desitjable en qualsevol sistema democràtic". En aquest sentit, li interpel·la per si la posició del Consell "s'alinea" amb l'alt càrrec de Comerç, segons ha informat la companyia en un comunicat.

El director general de la companyia subratlla en la missiva que, després de diversos anys de tramitació administrativa, "no solament s'han atès els diferents requeriments tècnics sol·licitats des de les Conselleries competents, sinó que també han sigut incorporades les propostes de tots els agents econòmics i socials implicats per a fer d'Intu Mediterrani un projecte fruit del consens".

Així mateix, trasllada a Ximo Puig el "desconcert" que el missatge ha generat, no solament en Intu sinó també, en "nombrosos representants polítics i empresarials britànics que comencen a veure amenaçats els seus interessos en la Comunitat".

Sandford lamenta la "falta de suport" a "una de les principals inversions" previstes en la regió. "És pel transcendente impuls econòmic i la generació d'ocupació que suposarà Intu Mediterrani per a Paterna, que siga del tot incomprensible en una societat avançada el rebuig sistemàtic i infundat que venim rebent per part d'alguns membres del Consell", assenyala, i demana conéixer si la "posició institucional" del Consell "s'alinea" amb la manifestada per l'alt càrrec de Comerç.

Natxo Costa va publicar el passat 4 de desembre un tuit en el qual es feia ressò d'una notícia sobre les al·legacions que presentarà el grup britànic que impulsa Intu Mediterrani al Pla d'Ordenació dels Recurs Naturals (PORN) del Turia -i que afectaria el projecte d'aquest complex comercial- i comentava la informació amb el missatge: "Es veu que no ho entenen... ho diré en anglés... Intu Go Home", és a dir, Intu Vés-te a casa.

Costa, representant de Compromís, formació que va trencar el pacte de govern amb el PSPE a Paterna (València) per desavinences sobre aquest projecte comercial, i posteriorment, en declaracions a Europa Press, assenyalava que es tractava d'una opinió seua en el seu compte personal i no d'una "declaració institucional", al mateix temps que ha puntualitzat que en cap cas es tracta d'una amenaça", sinó d'una "frase feta en to humorístic".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento