Comunitat Valenciana

Educació crea el portal Gestor amb recursos per als centres educatius

  • La Generalitat busca facilitar les tasques de gestió i organització a la comunitat educativa.
  • A l'espai, que recull informació de totes les etapes, es pot accedir a través de www.gestoreducatiu.gva.es.
Conselleria d'Educació
Conselleria d'Educació
GVAEDUCACIO
Conselleria d'Educació

La Conselleria d'Educació ha creat el Gestor www.gestoreducatiu.gva.es, un nou portal web amb recursos per a la gestió i l'organització dels centres educatius, que té com a objectiu facilitar aquestes tasques a la comunitat educativa en el si del sistema educatiu valencià, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha explicat que el gestor és "un espai que centralitza informació de molt interés" tant per als equips directius i el professorat com per a les famílies, que poden consultar les dinàmiques de treball en cadascuna de les etapes educatives.

Per açò, és "una ferramenta perfecta" per a "conéixer de primera mà la normativa, els protocols que tenim en diferents matèries d'actuació i les dinàmiques de treball en els centres educatius valencians".

Així, estructurat en tres nivells, la comunitat educativa pot trobar en aquest portal recursos per a totes les etapes educatives i ensenyaments com formularis, plans, programes, decrets, projectes educatius, diccionaris, tots ells accessibles de manera electrònica.

La portada està dividida en diferents botons per a facilitar l'accés en funció dels ensenyaments que realitze el centre. Al mateix temps permet una cerca per temes en el si del portal. També inclou un accés directe a tots els formularis que s'elaboren en format editable o autoeditable i un accés al 'Diccionari del sistema educatiu valencià', amb conceptes relacionats amb l'educació. Així mateix, es posa a disposició un formulari d'avaluació del web.

Blocs temàtics

El segon nivell, al que s'accedeix una vegada s'ha seleccionat l'ensenyament, està estructurat en diferents blocs temàtics, com a gestió horària, gestió econòmica, gestió administrativa, igualtat i convivència o educació plurilingüe. S'inclouen, a més, dos accessos directes als recursos directament relacionats amb el PEC i PGA.

En el tercer i últim nivell, cadascun dels blocs temàtics es desplega en diferents fitxes de recursos, cadascun enllaçat a una fitxa en format PDF amb la informació completa. És el resum d'una normativa o acció de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport amb la informació més rellevant per a la comunitat educativa.

Cadascuna de les fitxes té apartats com la finalitat i l'abast, la normativa i la descripció del procediment, i també pot incloure diagrames de flux, resolucions, resultats, un diccionari del recurs, entitats i institucions relacionades o formularis. A més, també s'indicaran els ensenyaments a les quals s'aplica el recurs, marcadors de PGA i PEC i una taula de control de modificacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento