Comunitat Valenciana

STEPV assegura que la Generalitat s'ha compromès a pagar el professorat pendent el 21 de desembre

  • La Generalitat Valenciana s'ha compromès a realitzar el pagament de la nòmina al professorat pendent el dia 21 de desembre, segons ha indicat en un comunicat el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) en el qual han arreplegat el que li han transmès representants de la institució durant la manifestació que han realitzat aquest divendres.

Segons ha indicat el sindicat, des de la Generalitat els han comunicat que l'abonament anticipat "no és possible", però s'han compromès a l'abonament el 21 de desembre, a més de solucionar el problema "perquè no torne a passar".

En la concentració del dilluns 3 de desembre, l'administració s'havia compromès, en una reunió amb una delegació de persones afectades i representants de STEPV, a intentar avançar el pagament de la nòmina el 10 de desembre.

Dimecres passat l'administració va respondre que aquesta possibilitat no era possible, fet que va motivar la convocatòria d'aquesta nova concentració aquest divendres en la Conselleria d'Educació.

Mentre durava la concentració, s'han produït dos reunions amb una delegació de persones afectades i de STEPV amb el director general de Personal, Ximo Carrión, i amb el Sotssecretari d'Educació, José Villar, el qual s'ha disculpat pels impagaments i ha explicat que s'ha reforçat el personal de nòmines perquè totes les persones afectades cobren el 21 de desembre tot el que es deu, juntament amb la resta de professorat.

Posteriomente, ha eixit el Secretari Autonòmic d'Educació, Miquel Soler, a demanar disculpes per la situació i també ha explicat que s'estava treballant perquè el personal cobre en aquest mes de desembre i, a més, perquè no torne a passar.

Des de STEPV han recordat que hi ha persones que porten tres mesos sense cobrar i la situació està arribant "a un punt límit" perquè han de pagar les factures i les hipoteques corresponents. Uns altres han cobrat un mes però no la resta. I uns altres, que s'han incorporat amb posterioritat a setembre i tampoc han cobrat.

A la concentració també han acudit auxiliars de conversa que tampoc han cobrat. Aquestes persones s'han reunit amb el director general de Política Educativa, Jaume Fullana, de qui depèn la gestió d'aquest personal. Segons ha explicat cobraran el pròxim 10 de desembre.

STEPV ha instat l'administració a solucionar aquests impagaments i a complir el seu compromís que no tornarà a passar. El Sindicat estarà atent als treballs que ja s'han iniciat perquè es modifique el procediment i el programa informàtic que ha creat tants problemes en la gestió de les nòmines, com han explicat des de l'administració.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento