Comunitat Valenciana

El PSPV replica el PP: "Només expulsa els corruptes quan estan a les portes de la presó"

  • El secretari de Relacions Institucionals i Acció Territorial del PSPV-PSOE, Carlos Fernández Bielsa, ha titlat de "vergonyós" que el PPCV "done lliçons de neteja política" quan "ells només expulsen els corruptes de les seues llistes quan estan a les portes de la presó".
Carlos Fernández Bielsa (PSOE) en imatge d'arxiu
Carlos Fernández Bielsa (PSOE) en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS/REMITIDO - Archivo
Carlos Fernández Bielsa (PSOE) en imatge d'arxiu

Així ho ha indicat en un comunicat després que la sotssecretària d'Organització del PPCV, María Carmen Contelles, haja acusat al president de la Generalitat, Ximo Puig, de tindre "una doble vara de mesurar" i "blanquejar la corrupció" en les llistes electorals municipals amb Compromís com a "cooperador necessari".

Bielsa ha afirmat que per molt que el president del PP, Pablo Casado, "s'obstine a parlar del llegat impolut que va començar (Eduardo) Zaplana fa 25 anys a la Comunitat, la realitat és una altra molt diferent". El secretari de Relacions Institucionals i Acció Territorial socialista ha recordat "l'al·luvió de casos de corrupció que envolten el PP i que van hipotecar durant anys aquesta comunitat".

En eixe sentit, ha recordat la situació en la qual es troben els expresidents del PPCV: "Eduardo Zaplana està a la presó, José Luis Olivas condemnat i Francisco Camps imputat en diverses causes de corrupció", i aquest últim "no ha abandonat encara el seu lloc en el Consell Jurídic Consultiu".

A més, el dirigent socialista ha recordat que "una gran part dels seus consellers, han sigut imputats o condemnats per casos de corrupció". Segons ha assenyalat Bielsa, "no podem oblidar tampoc que tres expresidents del PP de la Diputació també han sigut investigats o condemnats per corrupció", així com "els alcaldes populars de la ciutat d'Alacant, Sonia Castedo i Luis Díaz Alperi, la imputació de nou de deu regidors del PP en l'Ajuntament de València, o la condemna per prevaricació de l'exalcalde popular de Paterna, Lorenzo Agustí".

Bielsa ha qualificat d'"interminable" aquesta llista de casos de corrupció, per la qual cosa ha incidit que "no són els més adequats per a donar lliçons de neteja política". Per contra, ha dit, "és el partit socialista qui ha retornat l'estabilitat i l'honradesa a les institucions valencianes", a més de "netejar i expulsar als corruptes d'elles". "Si el PP tinguera decència política, no podria presentar-se a eleccions", ha conclòs Bielsa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento