La investigació del crim de l'activista LGTBI i fundador de Lambda no se centra en un mòbil homòfob
La investigació del crim de l'activista LGTBI i fundador de Lambda no se centra en un mòbil homòfob LAMBDA

Lumbreras, de 60 anys, va ser trobat dimecres passat a la nit mort en la seua vivenda del carrer Julián Peña de València, amb colps per tot el cos i lligat de mans. Van ser uns veïns els que van alertar la Policia, que quan va arribar a la casa va trobar a l'activista mort i el domicili regirat.

Lambda, l'associació que treballa per la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI a la Comunitat Valenciana i de la qual la víctima va ser un dels seus fundadors, ha emès aquest divendres un comunicat en les seues xarxes socials en el qual avancen que celebraran un acte en memòria de Fernando, encara que demanen esperar al fet que el procés d'investigació policial els permeta poder adoptar decisions.

"Des de Lambda volem compartir amb totes i tots vosaltres que estem plenament compungits i afectats per la situació que estem travessant amb l'assassinat del nostre company Fernando. Ens confon gratament la quantitat de missatges de suport i ànim que estem rebent. Fernando Lumbreras significava molt per a molta gent", assenyala l'entitat.

Sobre aquest tema, explica que moltes de les persones que estimaven l'activista els estan preguntant si celebraran un acte "de memòria" a Fernando. "Ho farem, clar que sí, no podria ser d'una altra manera. Però volem i necessitem esperar al fet que el procés d'investigació ens permeta adoptar decisions. Vos demanem paciència i cautela respecte d'això", comuniquen en el seu compte de Twitter, en el qual juntament amb la web i xarxes socials, informaran dels pròxims passos.

Després de conéixer-se el crim de Lumbreras, representants de partits com Podem, PSPV, Compromís o Pacma i diverses entitats, moltes d'elles relacionades amb el col·lectiu LGTBI, han expressat a través de les xarxes socials les seues condolences i tristesa per l'assassinat de Lumbreras, al que qualifiquen de "gran lluitador" pels drets d'aquesta col·lectivitat. Així mateix, Les Corts o l'alcalde de València, Joan Ribó, es van sumar a les condolences.

Consulta aquí más noticias de València.