Comunitat Valenciana

Partits i entitats lamenten el crim de l'activista LGTB Fernando Lumbreras

  • El síndic de Compromís, Fran Ferri, expressa la seua “immensa tristesa” pel succeït.
  • La regidora Isabel Lozano ha qualificat de "lamentable" la seua pèrdua per a l'activisme pels drets i llibertats.
El activista LGTB Fernando Lumbreras, hallado muerto a golpes en su casa
El activista LGTB Fernando Lumbreras, hallado muerto a golpes en su casa
LAMBDA
El activista LGTB Fernando Lumbreras, hallado muerto a golpes en su casa

Representants de partits com Podem, Compromís o Pacma i diverses entitats, moltes d'elles relacionades amb el col·lectiu LGTB, han expressat a través de les xarxes socials les seues condolences i tristesa pel crim de l'activista Fernando Lumbreras, fundador de Lambda València i a qui qualifiquen de "gran lluitador" pels drets d'aquesta col·lectivitat.

El cos de Lumbreras va ser trobat aquest dimecres a la nit amb signes de violència en el seu habitatge del carrer Julián Peña de València. Van ser uns veïns els que van alertar a la Policia, que quan va arribar a la casa va trobar a l'activista mort, amb colps per tot el cos, i el domicili completament regirat.

Des de Podem València han lamentat la mort de Lumbreras, a qui qualifiquen de "figura indispensable per a entendre els avanços en drets del col·lectiu LGTBI" en la ciutat. També de Podem, el seu secretari general a la Comunitat Valenciana, Antonio Estany, ha assenyalat en el seu compte de Twitter que aquest és "dia trist per a la societat valenciana" i envia tot el seu suport a Lambda i a la família del mort.

Des de Compromís, el síndic en Els Corts, Fran Ferri, expressa la seua "immensa tristesa" pel succeït i revela que va parlar recentment amb ell fa uns dies arran de l'aprovació de la Llei LGTBI en la càmera autonòmica. "Estava molt content. Parlàvem que ja era hora d'una llei així. Ho deia qui havia dedicat la seua vida a lluitar pels nostres drets. Ànim a tots", afig.

Compromís LGTB ha usat igualment Twitter per a referir-se a Lumbreras com un "gran lluitador pels drets de les persones LGTB que, amb la seua lluita, deixa un món més igualitari. Les nostres condolences als amics i amigues de Lambda i a la seua família".

El partit PACMA ha lamentat també la mort de l'activista Lumbreras, al mateix temps que envia una "forta abraçada" a la família i "molt ànim" en "aquests moments tan foscos".

Nombroses condolences

La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha qualificat de "lamentable" la pèrdua de Lumbreras per a l'activisme pels drets i llibertats i ha traslladat l'afecte a tots els que ho volien, mentre que l'expresident de Lambda i director general d'Igualtat en la Diversitat, José de Llepe, ha assegurat que la seua lluita i memòria "ens acompanyaran sempre. Activista incansable, va anar un precursor quan era molt difícil ser visible".

Altres dirigents històrics de Lambda com Luisa Notario i Toni Poveda s'han mostrat el seu pesar pel crim de Lumbreras, i han recordat els anys de lluita al capdavant del col·lectiu que va ajudar a fundar.

Des de les entitats que han expressat les seues condolences, a més de la pròpia Lambda, que ha confirmat el succés, es troba la Fundació Triangle, que ha mostrat el seu afecte als companys i família del "gran activista LGTBhistòric" i que ha demanat a la Policia la "màxima diligència" per a "aclarir aquest horrible crim" de "una persona benvolguda per a tot l'activisme lgtbi"; Galesh Famílies LGTB; Federació Estatal LGTB; o el Observatori de l'Homofòbia, que igualment ha reclamat "una recerca per a aclarir la terrible tragèdia", entre unes altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento