Comunitat Valenciana

Puig, "preocupat pels valencians al Regne Unit": "Anem a seguir atents al que passe en el parlament britànic"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha indicat aquest dimecres, preguntat pel seu viatge a Londres la setmana vinent en el context de l'aprovació de l'acord de Brexit, que des del Consell estan "preocupats pels 13.000 valencians que viuen al Regne Unit", ha reivindicat la "reciprocitat" de l'acord i ha afirmat: "Anem a seguir atents al que passe en el parlament britànic".
Intervenció de Puig a Alacant
Intervenció de Puig a Alacant
GVA
Intervenció de Puig a Alacant

Així s'ha pronunciat, en declaracions als mitjans, després de mantindre una reunió amb el president i els membres de la Junta Directiva de la CEV Alacant. Puig ha recordat que aquest passat dilluns va mantindre una trobada amb l'ambaixador britànic i que la setmana que vé es reunirà en Londres amb l'ambaixador espanyol al Regne Unit i amb una associació de valencians residents en el país britànic.

Puig s'ha mostrat "preocupat pels 13.000 valencians que viuen al Regne Unit" i ha reivindicat que "hi haja reciprocitat" en l'acord de Brexit. "El que està en aquests moments en l'acord és la reciprocitat. Anem a seguir atents al que passe en el parlament britànic, perquè mentre que en l'europeu sí que hi ha una garantia de la seua aprovació, no està tan clar en el parlament britànic", ha assenyalat.

Ha advertit que, de no arribar-se a un "acord" amb "reciprocitat", es "generaria una situació de major incertesa". "Els acords ja se sap que sempre tenen parts en les quals no estem absolutament d'acord, però hi ha renúncies i concessions que són necessàries", ha remarcat.

Davant els membres de la CEV d'Alacant, Puig ha subratllat l'"especial" importància que té l'eixida del Regne Unit per a la província i ha assegurat que la Generalitat se sent "molt concernida" pel futur dels ciutadans britànics que viuen a la Comunitat en general i a Alacant en particular.

"Des del primer moment vam dir als ciutadans britànics que els donaríem seguretat en allò que és fonamental, que és la salut, i que nosaltres els consideràvem exactament igual que el dia anterior, que per a nosaltres són europeus", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento