Comunitat Valenciana

Puig, sobre si Susana Díaz ha de dimitir: "Cal actuar amb serenitat" i "cadascun ha d'assumir la seua responsabilitat"

  • El president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, ha indicat aquest dimecres, sobre si la líder del PSOE andalús, Susana Díaz, hauria de dimitir després dels resultats electorals, que "cal actuar amb serenitat", "analitzar la situació i que cadascun ha d'assumir sempre la seua responsabilitat".
Imatge d'arxiu d'un acte que van compartir Díaz i Puig
Imatge d'arxiu d'un acte que van compartir Díaz i Puig
ARCHIVO
Imatge d'arxiu d'un acte que van compartir Díaz i Puig

Així ho ha manifestat després de reunir-se amb el president i els membres de la Junta Directiva de la CEV Alacant, preguntat per si Díaz hauria de dimitir o "fer-se a un costat" a causa dels resultats dels comicis andalusos, en els quals el PSOE ha perdut 14 escons i VOX ha entrat en el Parlament autonòmic amb 12 diputats.

Per al cap del Consell, "en aquests moments cal actuar amb serenitat i saber exactament, llegir els resultats amb totes les dinàmiques que existeixen en la societat", ja que "hi ha coses que tenen a veure amb la situació pròpia d'Andalusia, altres que tenen a veure amb la situació d'Espanya i unes altres fins i tot amb els fluxos d'opinió que hi ha a Europa". "Per tant, jo el que crec és que no s'ha de prendre decisions precipitades", ha asseverat.

Per contra, ha instat a "analitzar la situació" i ha afirmat que "cadascun ha d'assumir sempre la seua responsabilitat, sabent que el fonamental és garantir la governabilitat i que a nivell Espanya hi haja una seqüència d'assumir també que necessitem pressupostos".

Ha defès així que "tots els grups polítics han de posar de la seua part per a garantir l'estabilitat" i, en clau autonòmica, ha subratllat que la Comunitat "funciona adequadament" i és la regió "on més ha crescut l'ocupació". "L'economia i l'ocupació exigeixen estabilitat, la política ha de generar estabilitat", ha insistit.

"ELS RESPONSABLES SOM TOTS"

Sobre qui creu que "pot ser més responsable dels resultats" andalusos, si Díaz o el president del Govern central, Pedro Sánchez, el cap del Consell ha manifestat que no ho sap i que "primer cal analitzar bé els resultats".

"Els responsables, en definitiva, som tots d'alguna manera, perquè és evident que hi ha unes causes d'insatisfacció en una part de la societat que li porta a adoptar un vot que és molt preocupant. Efectivament, cal fer una anàlisi en profunditat de per què Europa en aquests moments té eixa problemàtica derivada del populisme conservador", ha agregat.

I respecte a si està preocupat per que els resultats en les eleccions andaluses "puguen donar-se a la Comunitat", ha insistit que els "escenaris" de les dos regions "no són equiparables", "però efectivament cal estudiar bé el que són aquests moviments que existeixen en la societat".

"Nosaltres, per descomptat, el que volem és que aquest marc que hem establit ací, d'honradesa, d'estabilitat política, de diàleg permanent i social, que ha generat ocupació" tinga una "via de continuïtat que creiem que és el millor per a la societat valenciana", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento