Comunitat Valenciana

Ribó diu que el projecte per a Benimaclet "necessita un retoc substancial"

  • L'alcalde considera que "té un element que s'haurà de canviar, revisar, estudiar i analitzar", "l'edificabilitat".
  • Metrovacesa planteja construir en el nou PAI de Benimaclet 1.350 vivendes, el 30% d'elles de VPO.
  • El projecte inclou torres de fins a 30 altures i 38.518 metres de zona verda, més del 76% del que la llei obliga.
Proposta de Metrovacesa per al nou PAI de Benimaclet
Proposta de Metrovacesa per al nou PAI de Benimaclet
METROVACESA
Proposta de Metrovacesa per al nou PAI de Benimaclet

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat aquest dimecres que la proposta que ha presentat l'empresa Metrovacesa a l'Ajuntament de València per a Benimaclet "respecta parts importants del debat" mantingut amb les associacions d'aquest barri però ha precisat que "l'edificabilitat" que planteja "necessita un retoc i una millora de forma substancial".

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera, en declaracions als mitjans de comunicació, abans de participar en l'Ajuntament en la lectura col·lectiva de la Constitució al costat de xiquets i xiquetes de col·legis municipals i preguntat pel projecte presentat per Metrovacesa per a Benimaclet.

Aquest firma planteja construir en el nou PAI de Benimaclet 1.350 vivendes, el 30 per cent d'elles de VPO, en torres que en els extrems poden arribar a les 30 altures i amb una reserva de 220.217 metres quadrats per a sòl dotacional públic, el 82 per cent del total. Es preveuen 38.518 metres de zona verda, més del 76 per cent del que la llei obliga.

Metrovacesa va presentar aquest dimarts al consistori la proposta, que suposa una inversió global de 280 milions d'euros, entre ells 19 per a equipament públics que escometria l'agent urbanitzador d'aquest PAI de 269.775 metres quadrats.

"L'edificabilitat" és "el punt feble"

Encara que ha indicat que no ha pogut encara estudiar aquest projecte, el primer edil ha considerat que "té una part positiva" perquè "inicialment respecta parts importants del debat obert que es va fer amb les associacions de Benimaclet".

No obstant açò, Joan Ribó ha considerat que "té un element que s'haurà de canviar, revisar, estudiar i analitzar", segons ha dit, "l'edificabilitat".

"Crec que és el punt feble. Hi ha altres parts del projecte que em pareixen estupendes però el tema de l'edificabilitat crec que necessita un retoc i una millora d'una forma substancial", ha assegurat en aquest sentit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento