Comunitat Valenciana

Confisquen 333 quilos de peix espasa i 161 de polp de roca no apte per a consum

  • Les actuacions del Seprona es van desenvolupar aquest dimarts als ports d'Alacant i de Santa Pola.
  • La Guàrdia Civil va alçar les corresponents actes d'inspecció i intervenció per infraccions administratives.
Peix no apte per al consum
Peix no apte per al consum
GC
Peix no apte per al consum

La Guàrdia Civil ha intervingut prop de mitja tona de productes pesquers no aptes per al consum humà, els quals estaven a la venda en els ports d'Alacant i de la localitat alacantina de Santa Pola. Es tracta de 333 quilos de peix espasa que han hagut de ser destruïts i 161 de polp de roca que no arribaven a la talla mínima exigida.

Els dos controls sobre les activitats pesqueres que ha realitzat la patrulla del Servici de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil d'Alacant s'han saldat amb la intervenció d'aquests productes amb irregularitats en la seua comercialització, detalla l'institut armat en un comunicat.

El primer es va realitzar en un lloc de venda a majoristes en el port de la ciutat d'Alacant, on hi havia 11 peces de peix espasa de 333 quilos que mancaven de documentació i etiquetatge que acreditara la seua procedència.

Després de sol·licitar el suport del servici d'inspecció de Salut Pública d'Alacant, els agents van determinar que aquest peix no podia ser destinat al consum humà, així que van procedir a la seua immediata destrucció.

En el segon control, a Santa Pola, van interceptar una furgoneta mentre eixia del recinte del port pesquer i amagava en l'interior un total de 161 quilos de polp en la part posterior.

L'anàlisi dels polps va concloure que no havien passat per la llotja, per la qual cosa no hi havia hagut cap tipus de control sanitari sobre ells. A més, la talla que presentaven era inferior a la mínima exigida.

La Guàrdia Civil va alçar les corresponents actes d'inspecció i intervenció per infraccions administratives quant a legislació reguladora de pesca marítima i sanitària en productes alimentaris amb destinació al consumidor.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento