Comunitat Valenciana

Rodríguez sobre la documentació de l'Operació Alqueria: "Han vingut a descarregar els mateixos correus que al juny"

  • VALÈNCIA, 4 (EUROPA PRESS)
Jorge Rodríguez en imatge d'arxiu
Jorge Rodríguez en imatge d'arxiu
Europa Press - Archivo
Jorge Rodríguez en imatge d'arxiu

L'expresident de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha afirmat aquest dimarts, sobre l'autorització del jutjat que investiga el 'cas Alqueria' a la Policia per a recaptar informació complementària, que el que la UDEF ha fet ha sigut "descarregar novament els mateixos correus que es van descarregar el dia 27 de juny" a causa de "problemes que no els permetien visualitzar-los bé".

Així ho ha indicat a preguntes dels mitjans després de conéixer-se que el Jutjat d'Instrucció número 9 de València, que investiga presumptes irregularitats en les contractacions en Divalterra, ha autoritzat la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) a recaptar informació que complete la intervinguda en les entrades i registres autoritzades al juny, en el marc de l'operació Alqueria, en concret en les seus de la Diputació, de l'Ajuntament d'Ontinyent i de Divalterra, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en un comunicat.

"En cap moment han vingut a ampliar la documentació", ha dit Rodríguez, qui ha recalcat que el que els agents han fet ha sigut "descarregar novament els mateixos correus que es van descarregar el dia 27 de juny" a causa de "problemes que no els permetien visualitzar-los bé".

Així mateix, l'alcalde d'Ontinyent ha volgut "corregir" eixe comunicat i ha expressat la seua "sorpresa" per que "en una sèrie d'accions judicials que estan en secret de sumari, siga el TSJ el que les airege". La "segona sorpresa", ha dit, és per a "corregir el contingut, perquè en cap moment han vingut a ampliar la documentació, sinó que han vingut a descarregar novament els mateixos correus que es van descarregar el dia 27 de juny".

L'expresident de la Diputació, que va ser detingut el juny passat en el marc d'aquesta operació i posat en llibertat encara que es manté com a investigat en la causa, ha assenyalat que "pareix que, després de la descàrrega" d'aquests documents al juny, els agents "havien tingut algun tipus de problemes que no els permetia visualitzar-los bé".

"Per tant, l'única cosa que han fet és vindre, tornar a descarregar els tres correus electrònics que en el seu moment van descarregar i anar-se'n. Això és el que han fet", ha subratllat, i ha exigit una "rectificació".

"El que han vingut a sol·licitar ací són els mateixos correus electrònics de l'altra vegada, res més. Simplement portaven un orde judicial en la qual s'especificava els tres correus electrònics que volien descarregar-se novament i han procedit a descarregar-los i s'han anat", ha insistit.

"SEMPRE HI HA MOLTES COINCIDÈNCIES"

Preguntat per la data en la qual s'ha conegut aquesta actuació, just un dia abans que es faça oficial la seua candidatura a l'alcaldia pel PSPV, ha deixat caure que "en aquest cas sempre hi ha moltes coincidències".

"Precisament el dia en què passaré a ser oficialment candidat al PSPV, el dia anterior és quan venen. Però bé, al final ja no faig valoracions de res, el que sí que tinc clar és que, per descomptat, ni amb mi ni amb Ontinyent van a poder. Poden tirar tot el que vullguen, perquè ni amb mi ni amb Ontinyent van a poder", ha asseverat.

La Direcció nacional del PSOE i el PSPV van acordar a la fi de setembre ajornar fins a desembre el procés de primàries dels socialistes en la localitat valenciana d'Ontinyent perquè puga presentar-se l'expresident de la Diputació de València i alcalde d'aquesta localitat, Jorge Rodríguez, si no canvia la seua situació judicial.

La decisió es va adoptar després d'unes negociacions entre Ferraz, el PSPV d'Ontinyent i Blanqueries, després que el 25 de setembre el PSOE impedira a Rodríguez ser candidat a les primàries per a repetir en l'alcaldia en 2019 després de ser suspès cautelarment de militància arran de la seua detenció en l'Operació Alqueria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento