Comunitat Valenciana

Podem demana demostrar que el Botànic "no es paralitza" i no caure en "tacticisme" contra la desmobilització electoral

  • El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha advocat per demostrar que l'Acord del Botànic "no es paralitza, sinó que vol redoblar la seua aposta i seguir avançant en un model alternatiu de majors drets" i "no caure en la visió de tacticisme" dels partits per a evitar la desmobilització en les eleccions autonòmiques a la Comunitat Valenciana.
Antonio Estañ i Fabiola Meco en roda de premsa
Antonio Estañ i Fabiola Meco en roda de premsa
PODEM - Archivo
Antonio Estañ i Fabiola Meco en roda de premsa

Estañ s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics en la qual ha manifestat que el principal element d'anàlisi sobre els resultats dels comicis del passat diumenge és "com s'ha aconseguit desmobilitzar el sector progressista per part del PSOE" i com Podem "després d'una gran campanya no ha aconseguit capitalitzar votants del PSOE i l'abstenció".

Al seu juí, ha tingut "molt a veure les decisions del PSOE a Andalusia i la diferència entre la via andalusa de recolzar-se en Cs alimentant un tacticisme electoralista apostant per unes eleccions de perfil baix".

El resultat, ha puntualitzat, "ha de ser un avís a navegants per a tindre clar que per a mobilitzar és fonamental demostrar que se segueix treballant i ampliant drets".

En clau valenciana, ha subratllat que tot depèn de seguir "demostrant que el Botànic no es paralitza, sinó que el que vol redoblar l'aposta i seguir avançant en un model alternatiu de majors drets". "Si seguim fent açò el risc és molt menor, però si caem en una visió de tacticisme es corre el risc de desmobilitzar", ha apuntat.

Per a Estañ, cal fer "autocrítica" respecte dels resultats i reflexionar sobre per què no s'ha aconseguit mobilitzar al seu electorat, encara que ha insistit que mentre que a la Comunitat Valenciana el PSOE ha apostat per un pacte de forces progressistes en altres escenaris "hi ha hagut diferents vies".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento