Comunitat Valenciana

Ferri: "Em preocupa que Cs i PP estiguen posant damunt de la taula la possibilitat de pactar amb un partit feixista"

  • VALÈNCIA, 4 (EUROPA PRESS)
Fran Ferri
Fran Ferri
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
Fran Ferri

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha mostrat la seua "preocupació" pel fet que "partits com PP i Cs estiguen posant damunt de la taula la possibilitat de pactar amb un partit d'extrema dreta i feixista com VOX que, entre altres coses, porta en el seu programa eliminar lleis contra els més vulnerables o les persones LGTBI".

Així ho ha indicat Ferri en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, preguntat pel resultat de les eleccions a Andalusia i si aquests es poden llegir en clau valenciana. Sobre aquest tema, ha assenyalat que la política a la Comunitat Valenciana "no està aïllada del que passa en la resta d'Espanya", però hi ha "una situació política diferent de partida".

En aquest sentit, ha explicat que mentre a Andalusia hi havia un govern del PSOE des de la transició i, per tant, "no hi havia hagut un canvi", a la Comunitat es va produir fa quatre anys i va ser "un canvi en el qual els tres partits del Botànic -PSPV, Compromís i Podem- arribaven a un pacte amb els programes damunt de la taula sobre el que la gent havia votat i estem complint amb eixe pacte".

A més, ha considerat que un dels factors que ha influït en l'abstenció a Andalusia ha sigut que "part de la gent que va votar per Susana Díaz no se sentia còmoda amb eixe pacte amb Cs i, per tant, es van quedar a casa". "És el moment d'estar preocupats, però no de parar i continuar treballant per millorar la vida dels valencians i de posar-se en acció", ha ressaltat.

Així, ha admès que a ell el que li "preocupa" és que "partits com Cs i PP estiguen posant damunt de la taula la possibilitat de pactar amb un partit d'extrema dreta i feixista com VOX que, entre altres coses, porta en el seu programa eliminar lleis contra els més vulnerables o les persones LGTBI".

"Jo tinc dos nebodes i a mi em preocupa que quan siguen majors vagen al carrer amb por si aquesta gent contínua avançant i se'ls dóna carta blanca per part dels partits de la dreta tradicional per a continuar fent aquest tipus de polítiques", ha comentat.

AFILIACIONS

No obstant açò, ha explicat que també existeix una part "positiva" d'aquesta situació i és que aquest dilluns en Compromís es van rebre "moltes telefonades de gent que volia afiliar-se després del que havia passat a Andalusia".

"Crec que això és una qüestió positiva que la gent reaccione i això és el que demanem als valencians de cara a les pròximes eleccions: que no es queden a casa i isquen a treballar perquè la gent que no respecta els drets humans no arribe mai al poder", ha subratllat.

Ferri ha considerat, respecte a l'abstenció, que el panorama de l'esquerra a la Comunitat Valenciana és diferent perquè hi ha més oferta i "com més amplia siga l'oferta des de l'esquerra, més fàcil és que els ciutadans no es queden en les seues cases perquè es poden sentir millor representats".

"Ací hi ha un factor diferencial i és que està Compromís que té un discurs diferent al de Podem i PSPV i que amplia l'oferta electoral que possiblement si haguera existit a Andalusia possiblement molta gent haguera anat a votar", ha manifestat per a assenyalar que tant Podem com el PSOE a Andalusia haurien de "fer autocrítica" sobre el que han fet en els últims anys.

ES VEU "ASSENYALAT" SI ENTRA VOX

Preguntat per l'equiparació entre Podem i Vox, Ferri ha subratllat que el partit que lidera Santiago Abascal és "feixista" i la formació morada "no porta en el seu programa ataques contra els drets humans". "Jo no veig cap qüestió feixista en el programa de Podem. No és comparable", ha manifestat.

Ha insistit que el programa de VOX va "contra els drets humans" i contra el dret de persones com ell. "Jo com a persona homosexual si entra VOX a governar estic assenyalat", ha puntualitzat per a preguntar-se: "El fet de llevar-me a mi drets o a les dones maltractades i víctimes de violència masclista resol el problema de la gent?".

A més, ha negat que es tracte d'una formació que aposte per la regeneració ja que ha explicat que tant el partit com el seu portaveu "venen de la dreta corrupta que ha governat Espanya".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento