Comunitat Valenciana

Puig sobre si Díaz ha de dimitir: "No s'han de prendre decisions precipitades, cal analitzar la situació"

  • VALÈNCIA, 4 (EUROPA PRESS)

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha defès aquest dimarts que després dels resultats de les eleccions andaluses "no s'han de prendre decisions precipitades" i ha advocat per "analitzar la situació". "Cadascun ha d'assumir sempre la seua responsabilitat, però sabent que en aquest moment el fonamental primer és garantir la governabilitat".

Així ho ha manifestat després d'assistir a la inauguració de l'exposició 'Això és TEU-5.000.000' en el Port de València, en ser preguntat sobre si considera que la secretària general del PSOE-A i presidenta de la Junta en funcions, Susana Díaz, ha de dimitir o fer-se a un costat, després dels resultats en els comicis autonòmics.

Puig ha advocat per "actuar amb serenitat i saber exactament llegir els resultats amb totes les dinàmiques que existeixen en la societat". Al seu entendre, "hi ha coses que tenen a veure amb la situació pròpia d'Andalusia, unes altres que tenen a veure amb la situació d'Espanya i unes altres fins i tot amb els fluxos d'opinió que hi ha a Europa".

En la seua opinió, "no s'han de prendre decisions precipitades, que cal analitzar la situació i cadascun ha d'assumir sempre la seua responsabilitat però sabent que en aquest moment, el fonamental primer garantir la governabilitat i a nivell d'Espanya, que hi haja una seqüència d'assumir també que necessitem Pressupostos, tots els grups polítics han de posar també de la seua part per a garantir l'estabilitat", ha apuntat.

Per al cap del Consell "els responsables" dels resultats andalusos "som tots d'alguna manera, perquè és evident que hi ha unes causes d'insatisfacció en la societat que li porten a adoptar un vot que és molt preocupant". Per aquest motiu insta a fer "una anàlisi en profunditat de per què Europa en aquests moments té eixa problemàtica derivada del populisme conservador".

Sobre la possibilitat que els resultats a Andalusia es repetisquen a la Comunitat Valenciana, Puig creu que "no són en aquests moments equiparables perquè els escenaris no són equiparables" encara que ha admès que "cal estudiar bé el que són aquests moviments en la societat".

En tot cas, la seua intenció és donar "continuïtat" al "marc d'honradesa, estabilitat política i diàleg social permanent que ha generat ocupació i bons resultats" a la Comunitat Valenciana en els últims anys, on "tots els indicadors han millorat", ha ressaltat.

De fet, la Comunitat Valenciana és "la CCAA que més ha crescut en ocupació, hem vist ara els 5 milions de contenidors", ha ressaltat, per a avisar que "l'economia i l'ocupació exigeixen estabilitat i crec que la política ha de generar estabilitat", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento