Comunitat Valenciana

El Consell destaca que les xifres "demostren la recuperació i la desestacionalització de l'economia valenciana"

  • El secretari autonòmic d'Ocupació de la Generalitat Valenciana, Enric Nomdedéu, ha destacat que la Comunitat Valenciana "continua entre les autonomies que lideren la destrucció de l'atur, i la creació d'ocupació durant el mes de novembre".

Nomdedéu ha valorat així les dades d'atur registrada del mes de novembre fets públics hui pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i segons els quals la desocupació ha baixat en 3.529 persones, per la qual cosa és el mes de novembre amb menor atur en valors absoluts des de 2009, un 0,95% respecte a octubre, amb el que la xifra total d'aturats es redueix a 368.564.

El responsable d'Ocupació ha ressaltat que la Comunitat Valenciana ha registrat la tercera major baixada nacional en termes absoluts i se situa així com la tercera autonomia en la qual més descendeix l'atur, després de Madrid (-5.921) i Andalusia (-4.379), i seguida de Castella-la Manxa (-3.509).

El responsable d'Ocupació ha valorat el fet que aquesta reducció "arribe a tots els grups d'edat i sectors econòmics i que, contràriament a l'habitual en aquestes dates, la reducció de la desocupació no s'ha limitat només al sector servicis, sinó que ha sigut fins i tot més intensa a la indústria, construcció i l'agricultura".

Aquestes dades confirmen, per al secretari autonòmic, que la "Comunitat Valenciana continua aprofundint en la recuperació i a més mostra alguns signes de desestacionalització i millora de la qualitat dels llocs de treball". Així, ha detallat que per sectors d'activitat, la desocupació ha descendit un 2,46% en la indústria, en la construcció (-2,28%), en l'agricultura (-2,15%), en el col·lectiu sense ocupació anterior (-1,1%) i en els servicis (-0,42%).

Així mateix, Nomdedéu ha recalcat que la proporció de contractes indefinits sobre el total de contractes ha augmentat i se situa en l'11,21% i que aquest mes l'atur ha disminuït més entre les dones (-1,11%) que entre els homes (-0,7%).

AFILIACIONS A la SEGURETAT SOCIAL

Quant a les afiliacions a la Seguretat Social, al novembre la xifra és de 1.898.475 afiliacions, per la qual cosa, segons Nomdedéu estem davant "la millor dada d'un mes de novembre des de 2008". Així, s'han registrat 22.415 afiliats més que el mes anterior, la major pujada a Espanya, un 1,19% en termes percentuals (Espanya: -47.499 i -0,25% respectivament).

No obstant açò, el responsable d'Ocupació ha reconegut que "queda encara molt per a fer, i des de Labora, el Servici Valencià d'Ocupació i Formació, no podrem estar satisfets mentre hi haja un sol valencià o valenciana privat d'oportunitats laborals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento