Comunitat Valenciana

Compromís confia en l'ampliació de drets i el govern per a la majoria per a "parar" l'"extrema dreta"

  • El portaveu de Compromís en Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha destacat després dels resultats de les eleccions a Andalusia que "quan l'esquerra pacta amb la dreta i fa polítiques de dretes es desmobilitza part d'eixe electorat", en referència al PSOE, i ha defès també que si se segueixen "ampliant drets i governant per a la majoria" a la Comunitat Valenciana es podrà "parar el pas a l'extrema dreta".
Fran Ferri
Fran Ferri
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
Fran Ferri

Així ho ha indicat en declaracions als mitjans Ferri, que ha assenyalat que "quan la dreta fa discursos d'odi, xenòfobs, d'eliminació de drets" està "alimentant els discursos d'extrema dreta" i VOX, que ha aconseguit 12 escons, "no deixa de ser el suport de l'extrema dreta per a arribar al poder".

També ha destacat la diferència entre la dreta europea i l'espanyola, ja que la primera "es nega a pactar amb l'extrema dreta" i a Espanya està "somiant amb pactar amb eixa extrema dreta per a arribar al poder".

Ferri ha assenyalat que a la Comunitat Valenciana estan treballant per a frenar eixe "feixisme" fent polítiques "per a la majoria". "Eixa és la millor manera de lluitar contra l'extrema dreta, ampliant drets col·lectius i individuals i treballant perquè això no passe, si continuem per eixe camí, fent el que pactàrem amb la ciutadania en 2015, un programa electoral d'esquerres, de treball i drets per a la majoria, podrem parar el pas a l'extrema dreta".

Respecte a la possible irrupció de VOX en les institucions valencianes, ha indicat que "tot és possible en democràcia" i la "gent d'esquerres" tenen una tasca molt important, "treballar perquè això no passe i això es fa treballant per a millorar la vida dels ciutadans, per a la majoria".

Per la seua banda, el conseller d'Educació i membre de Compromís, Vicent Marzà, ha assenyalat que una lectura d'aquestes eleccions és que "hi ha una desmobilització fruit d'unes polítiques que no han sigut de progrés, que no han sigut d'esquerres i que han fet que es desmobilitzara l'esquerra i que, per tant, els vots habituals de la dreta sumen més, repartits com hagen estat repartits".

"Nosaltres estem demostrant que és possible governar des de l'esquerra, és possible posar en el centre la ciutadania, és possible governar amb els drets i les llibertats garantits, cohesionant la societat com està fent el Govern del Botànic, i anem a seguir treballant en eixe sentit", ha indicat.

Així, ha assegurat que faran "tot el possible perquè eixos drets i llibertats es garantisquen, que es cohesione més la societat valenciana i que les polítiques transformadores tinguen continuïtat i per a fer això és evident que cal que continue el Botànic i que es mobilitze l'esquerra".

La coportaveu de Compromís Àgueda Micó ha explicat que els resultats a Andalusia s'expliquen en part "per l'abstenció de la gent progressista, d'esquerres" i per un govern que "no ha implementat polítiques d'esquerres", i Endavant Andalusia "tampoc ha tingut eixa capacitat d'il·lusionar l'electorat d'esquerres i representar la gent que es trobava desafecta".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento