Comunitat Valenciana

La tortuga 'Sami' torna al mar a Sueca després de superar en l'Oceanogràfic la ingesta d'un sedal sense ham

  • La tortuga 'Sami' ha tornat aquest divendres a la mar a Sueca (València) després de superar el període de recuperació en l'ARCA de la Mar de l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències, on havia ingressat per ingerir un sedal de pesca sense ham.
La tortuga, a punt d'entrar en el mar
La tortuga, a punt d'entrar en el mar
OCEANOGRÀFIC
La tortuga, a punt d'entrar en el mar

Un centenar d'escolars dels col·legis Unió Cristiana i Cervantes han participat en l'acte en la platja Les Palmeres de Sueca de la solta de la tortuga, detalla l'aquari en un comunicat.

Aquesta Caretta caretta ha sigut "batejada" com 'Sami' pels propis alumnes, després del seu rescat a la fi de setembre en la platja del Pouet de Sueca.

El quiloni va ser trobat amb un sedal que travessava tot el seu tracte digestiu, la qual cosa li provocava gasos interns que impedien la seua immersió en el mar, un risc vital per a l'animal.

El departament de Veterinària de l'Oceanogràfic va aconseguir alliberar de l'element estrany i va facilitar la seua recuperació en les instal·lacions destinades per a açò en l'ARCA del Mar. Allí, 'Sami' ha compartit espai durant dos mesos amb altres tortugues amb diverses afeccions, que a poc a poc se'n van recuperant i finalment tornen al seu hàbitat, el mar.

MÉS DE 410 TORTUGUES RECUPERADES

Més de 410 tortugues han sigut ja recuperades en el temps que porta en funcionament aquest "hospital marí", gràcies al que els quelonis poden tindre una segona oportunitat.

Al costat de membres de la Fundació Oceanogràfic, l'acte ha comptat amb la regidora de Medi ambient de Sueca, Isabel Jiménez, i professors dels dos centres educatius.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento