Comunitat Valenciana

Criden a Camps a declarar per la visita del papa

  • Nou persones, entre elles l'expresident i l’exconseller Juan Cotino, citades en el jutjat.
Montaje de Francisco Camps y Juan Cotino
Montaje de Francisco Camps y Juan Cotino
EUROPA PRESS - Archivo
Montaje de Francisco Camps y Juan Cotino

L'expresident de la Generalitat Francisco Camps acumula ja tres investigacions (abans imputacions) per tres causes diferents. Dos d'elles relacionades amb el cas Valmor, per suposades irregularitats en l'organització dels grans premis de Fórmula 1, i una tercera per presumptes irregularitats en les adjudicacions per part de la fundació que va organitzar la visita de Benet XVI al juliol de 2006.

Precisament per aquesta última, Camps ha sigut cridat a declarar per la titular del Jutjat d'Instrucció número 5 de València el pròxim dia 7 de febrer. Per a aqueix mateix dia també està citat l’exvicepresident del Consell Víctor Campos i, un dia després, haurà de comparèixer l’exconseller Juan Cotino.

Mentre, el president de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies i bisbe auxiliar de València, Esteban Escudero, ho farà el dia 16 de gener i la secretària general d'aquest organisme, Henar Moliner, el 5 de febrer.

El jutjat, que investiga prevaricació administrativa, malversació i frau a l'Administració en els contractes de la fundació que va organitzar la visita del papa en 2006, arran d'una denúncia de la Fiscalia Provincial de València, ha fixat un calendari per a la declaració de nou persones des del 15 de gener fins al 7 de febrer.

D'aquesta manera, la jutgessa ha accedit a la pràctica de totes les proves sol·licitades pel Ministeri Fiscal el passat 16 de novembre a excepció d'una, sobre la qual resoldrà a la vista del resultat de la resta de les proves acordades.

a causa, oberta al juliol de 2016, té el seu origen en la peça separada del cas Gürtel remesa a València per jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata. Aquesta peça ampliava la investigació sobre les contractacions de la Fundació des de la seua constitució, al gener de 2005, fins a la seua extinció al març de 2014.

El calendari 

El 15 de gener declararà un funcionari de l'Administració de l'Estat; el 24, el representant legal de V Trobada, Francisco Javier Jiménez; el 25, el secretari de l’Arquebisbat i membre del patronat de la fundació, Antonio Corbí, i el 29, un altre membre, Enrique Pérez Boada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento