Comunitat Valenciana

El Parc Central de València obrirà "abans d'acabar l'any"

  • Segons l'Ajuntament, els retards han estat "motivats per garantir que la qualitat de l'obra fóra la màxima possible".
  • La primera fase està pràcticament conclosa, a excepció de l'espai contigu a l'antiga concessionària de cotxes.
Visita a les obres del Parc Central
Visita a les obres del Parc Central
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Visita a les obres del Parc Central

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de València, Vicent Sarrià, ha anunciat aquest dijous que "abans d'acabar l'any" s'obrirà la primera fase del Parc Central "a pesar dels retards" en els treballs "motivats per garantir que la qualitat final de l'obra fóra la màxima possible". Així, aleshores, "podrem gaudir del millor parc de la ciutat".

Així ho ha indicat, en declaracions als mitjans, durant la visita que han realitzat regidors de l'Ajuntament per a "comprovar les qualitats de l'obra" i a la qual han assistit els edils Vicent Sarrià, Glòria Tello, Carlos Galiana, Giuseppe Grezzi, Isabel Lozano, Pere Fuset, María Oliver, Eusebio Monzó, Alfonso Novo, Fernando Giner, Narcís Estellés i José María Bravo, segons ha informat el consistori.

Sarrià ha explicat que s'estan "completant els últims aspectes de l'execució del parc" i que, a excepció "d'un xicotet espai contigu a l'antic concessionari d'automòbils, la primera fase del parc ja està completada íntegrament". "Queden unes últimes rematades", ha afegit.

L'edil ha assegurat que serà una "realització emblemàtica" per a la ciutat de València i que "previsiblement al llarg d'aquest mes es produirà la recepció definitiva de l'obra i, una vegada informats els servicis municipals, la seua obertura al públic".

"Al llarg de la setmana que ve tenim previstos efectuar els últims acabaments tenint en compte que ja està la totalitat d'aquesta primera fase del parc, a excepció del xicotet espai contigu a l'antiga concessionària de cotxes de Giner", ha assenyalat.

Sarrià ha afirmat que, "sens dubte, va a ser un parc que va a combinar qualitat" i "espais molt diferents, per a xiquets, per a zones d'esplai i amb fonts".

"Estem en una realització molt bé projectada i millor executada i, malgrat els retards que, sens dubte, hem tingut motivats precisament per garantir que la qualitat final de l'obra fóra la màxima possible, ja podem afirmar amb claredat que abans que acabe l'any podrem gaudir del millor parc de la ciutat de València", ha remarcat.

L'obra "està pràcticament finalitzada" i "està ja en fase de acabaments", ha assegurat, abans de referir-se a "qüestions jurídiques de la recepció de l'obra", ja que l'"únic" que "condiciona l'obertura formal al públic" és que "tots els servicis municipals no tinguen els informes definitius".

El PP lamenta el "retard" en els terminis previstos

Des del PP, el portaveu del grup municipal, Eusebio Monzó, ha criticat que el Parc Central s'obrirà amb "més d'any i mig de retard en ser incapaç el tripartit -Compromís, PSPV i València en Comú- de complir amb els terminis previstos en l'adjudicació d'obres.

Segons Monzó en un comunicat, "el Partit Popular va deixar l'obra iniciada i amb el pressupost necessari perquè s'executara en 22 mesos, després d'impulsar el concurs públic d'idees del que va resultar vencedor el disseny de la Paisatgista Kathryn Gustafson, un termini que el tripartit de Ribó ha sigut incapaç de complir en tardar més 46 mesos a acabar-la".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento