Felip VI, Premi de Convivència de la Fundació Manuel Broseta
Felip VI, Premi de Convivència de la Fundació Manuel Broseta CASA REAL - Archivo

El rei Felip VI serà guardonat al gener amb el 27 Premi de Convivència de la Fundació Profesor Manuel Broseta i ha acceptat el reconeixement "molt agraït", segons ha anunciat aquest dijous el ministre de Foment, José Luis Ábalos, després de presidir la reunió del jurat a València.

En la seua 27 edició, el reconeixement s'entregarà en l'acte solemne que tindrà lloc en el Palau de la Generalitat Valenciana el dimarts 15 de gener, data en la qual es recorda l'assassinat del professor Manuel Broseta a les mans d'ETA en 1992.

Ábalos ha destacat la figura del professor Broseta i els valors que representa, "la igualtat, la llibertat, la justícia i el pluralisme". "En definitiva, aquests valors de convivència són també patrimoni de la societat espanyola, ja que són valors arreplegats en la nostra Constitució", ha asseverat en la roda de premsa després del veredicte.

Entre els components del jurat figuren la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; el president de la Diputació d'Alacant, César Sánchez; el rector de la Universitat Catòlica de València (UCV), José Manuel Pagán, o la diputada per Madrid Mª del Mar Blanco -germana de Miguel Ángel Blanco-.

Consulta aquí más noticias de València.