Ábalos ha valorat en declaracions als mitjans a València l'autorització que publica el BOE del transvasament per a consum humà des dels embassaments d'Entrepeñas-Buendía a través de l'aqüeducte Tajo-Segura per a novembre, preguntat pel recurs que té previst presentar la Generalitat Valenciana.

"Sincerament, en l'època de l'any en la qual estem i amb les pluges que hem tingut, no és una situació com en altres ocasions", ha asseverat, per a destacar que el Tajo-Segura forma part d'un subministrament "absolutament integrat i estructural".

En aquest context, ha assegurat que el Govern realitza "els subministraments corresponents en funció de les necessitats i les possibilitats de capçalera", per al que ha afegit que "també ha d'arribar aigua". "S'està equilibrant i s'estan prenent les decisions", ha reiterat.

Per tant, ha insistit que l'Executiu no veu "cap problema de fet" ni "cap necessitat alarmant" en l'actualitat. "Una altra qüestió és, com sempre, el risc de fer de l'aigua una qüestió política", ha reblat.

Consulta aquí más noticias de València.