Les Corts donen llum verda a la creació de la societat d'emergències en la qual s'integraran bombers forestals
Les Corts donen llum verda a la creació de la societat d'emergències en la qual s'integraran bombers forestals SPPLB - Archivo

Els vots del PSPV, Compromís i Ciutadans (Cs) -el PP s'ha oposat i Podem s'ha abstingut- han convalidat el decret llei del Consell pel qual s'autoritza la creació d'aquesta societat l'objecte de la qual és la gestió del personal i les necessitats logístiques dels servicis d'extinció d'incendis forestals i emergències, tutelada funcionalment a través de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), a la qual correspon la planificació, control, supervisió i coordinació de la prestació del servici.

Els bombers forestals de Tragsa s'incorporaran a la SGISE amb la mateixa relació laboral que tinguera, exercint les seues tasques fins al seu cessament per les causes legals d'extinció de contractes. El termini màxim per a completar eixa incorporació és l'1 d'abril de 2019.

Una vegada incorporats, s'aplicarà l'acord aconseguit al febrer per a la revisió del conveni col·lectiu i la societat assumirà tots els compromisos que contenia, establint el procediment per a fer efectiva la compensació retributiva per la diferència entre el salari percebut des de l'1 de gener de 2018 i el que haguera correspost en aplicació d'eixe acord. El personal no adquirirà la condició de personal públic.

Consulta aquí más noticias de València.