Mulet ha recordat "com el Govern espanyol va córrer per a no veure's en un paper secundari després de l'oferta del Govern valencià i de l'Ajuntament de València en el rescat de l'Aquarius", i el drama que "afectava centenars de persones rescatades".

No obstant açò, ha criticat que ara "segueix sense donar una resposta eficaç a uns mariners que es troben a milles de distància de les seues cases amb una dotzena de persones rescatades de Líbia, Mali i el Senegal i en una situació límit".

La coalició ha lamentat que Borrell intevinga en l'assumpte "per tindre el cap en altres coses" i que la vicepresidenta Calvo "ignore" al Defensor i propose ports "perillosos" com els de Líbia on portar l'embarcació, "una cosa que rebutgen els propis mariners".

Des de la coalició ha subratllat "la dramàtica situació" que "viuen milions de persones que es veuen abocades a jugar-se la vida tractant de creuar el Mediterrani en busca de una situació millor" a Europa, "situacions d'emergències en les quals el Govern espanyol no pot ni ha de romandre immòbil".

En aquest sentit, ha demanat al Govern central que es coordine amb el valencià i la ciutat que València, que s'ha oferit a acollir els afectats, per a iniciar un rescat "urgent" i que "mostre el seu compromís amb aquestes persones i facilite el seu rescat, garantisca queviures i que puguen ser atesos com més prompte millor per personal especialitzat".

"Fem una crida a la humanitat d'aquest Govern progressista, per la qual cosa els demanem que prioritzen l'atenció a aquesta crisi que afecta també una embarcació de pesca valenciana i que precisa de la seua solidaritat urgent", ha abundat.

Consulta aquí más noticias de Alacant.