Puig mostra la seua solidaritat al pesquer alacantí i Bonig li insta a parlar amb Borrell per a informar les famílies
Puig mostra la seua solidaritat al pesquer alacantí i Bonig li insta a parlar amb Borrell per a informar les famílies CORST VALENCIANES/I. CABALLER

Puig ha començat la seua intervenció aquest dijous en la sessió de control mostrant "l'orgull" que sent el Consell "com a valencià" pel que ha fet el vaixell alacantí "complint amb les lleis del mar, però sobretot, amb la regla màxima humanitària" en rescatar 12 migrants que anaven en una pastera en aigües de Líbia. "Tot el nostre suport i solidaritat", ha subratllat.

Així mateix, Bonig s'ha sumat a les mostres de "solidaritat" cap a "els compatriotes del vaixell de Santa Pola" i ha fet un prec al cap del Consell perquè es pose en contacte amb el Ministeri d'Afers exteriors amb l'objectiu que parle amb les famílies.

En aquest punt, ha assenyalat que ella s'ha posat en contacte amb la mare del patró del vaixell perquè estan "desesperats i sense notícies del Govern".

"Li apel·le com a president", ha dit, i ha afegit: "Si no ho fa, cridaré jo Borrell per a veure si es digna a atendre les necessitats dels nostres compatriotes que en un acte de solidaritat estan arriscant la seua vida en aigües internacionals".

Consulta aquí más noticias de València.