Oltra demana l'ajuda de l'Exèrcit si el vaixell de Santa Pola no troba un port proper on atracar
Oltra demana l'ajuda de l'Exèrcit si el vaixell de Santa Pola no troba un port proper on atracar GVA - Archivo

"El mar no és un lloc on morir, sinó de vida", ha dit, i ha recalcat que el pesquer de Santa Pola va rescatar els 12 immigrants "com mana la legalitat internacional, el dret del mar, i la decència humana", i ha subratllat que el lògic seria poder anar al port més proper, però "eixa possibilitat no es dóna perquè, desgraciadament, molts governs en la UE estan mostrant la pitjor cara de l'ésser humà i de la política".

En aquest sentit, Oltra ha tornat a oferir la Comunitat Valenciana com a "terra d'acolliment" i ha indicat que aquesta oferta ja ha sigut comunicada al Govern d'Espanya.

Davant el risc en el qual es troben tant la tripulació del vaixell alacantí com les persones rescatades, Oltra ha demanat que, "arribat el cas", siga el Govern espanyol, que "té més marge", el que preste la seua ajuda "a través dels mitjans de l'Exèrcit, com les fragates", si la situació, "arribara a un punt d'haver de témer per les vides de la tripulació i les persones que estan allí".

Oltra ha expressat que seria "lògic" que els governs de la UE autoritzaren l'atracada del pesquer en els ports més pròxims, però ha indicat que "davant la falta de decència humana" per part de països europeus que "donen l'esquena al dret humanitari i a la legislació internacional", aquesta possibilitat "no s'està donant".

La portaveu del Consell ha assegurat que el govern valencià "representa els principis fundacionals de la Unió Europea" en els quals ha remarcat es posava en valor que aquests països foren "un espai de llibertat i seguretat", un lloc "on trobar una nova vida" per a les persones que "fugen del terror de la guerra".

Oltra ha destacat que, igual que va succeir amb el vaixell Aquarius, hi ha "desenes" d'ONG i entitats que s'estan oferint de nou per a "donar suport a la vinguda d'aquestes persones" i s'ha congratulat que els valencians "són gent solidària que estan oferint els seus recursos i ajuda perquè el mar no ha de ser un cementeri sinó un pont de vida".

Consulta aquí más noticias de València.