Comunitat Valenciana

Llibertat per als quatre familiars de la víctima en un juí detinguts després d'intentar agredir un d'ells a l'acusat

  • El Jutjat de Guàrdia de Castelló ha deixat en llibertat amb càrrecs als quatre familiars del jove mort a destralades a Castelló en 2017 -el juí amb jurat se celebra en l'Audiència a porta tancada-, que van ser detinguts aquest dimarts després que el pare de la víctima i la viuda -dos dels arrestats- tractaren d'agredir l'acusat.

Segons han informat fonts jurídiques, els quatre estan investigats per un delicte de desorde públic i hauran de presentar-se en el jutjat els dies 1 i 15 de cada mes.

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de Castelló va revocar aquest dimarts el permís atorgat als familiars de la víctima i de l'acusat perquè estigueren presents en la vista oral malgrat que el juí era a porta tancada per seguretat, segons va detallar el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Tant el pare i la viuda com altres dos familiars de la víctima van ser arrestats per delictes de desordes públics, desobediència i atemptat a l'autoritat. El juí va quedar suspès durant una estona fins que es va restablir l'ordre, segons van informar fonts jurídiques.

La decisió de retirar-los els permisos, presa pel magistrat que presideix el tribunal del jurat, es va produir com a conseqüència dels incidents registrats aquest dimarts, quan el pare de la víctima i la viuda, que tenien autorització del tribunal per a estar en la sala, van tractar d'agredir l'acusat.

Segons el TSJCV, eixe moment va ser aprofitat per altres familiars que esperaven en el passadís per a irrompre en la sala de vistes, burlant el dispositiu especial de seguretat que havia habilitat la Guàrdia Civil després de ser informada dels riscos. En conseqüència, el jutge va ordenar l'arrest dels quatre familiars de la víctima per la seua participació en els fets.

Per aquest crim ja van ser jutjats i condemnats dos menors. El passat mes de juliol, l'Audiència -a petició del fiscal i de la defensa de l'acusat- va acordar celebrar el juí a porta tancada per raons de seguretat per a evitar que es repetiren els incidents que es van produir durant el juí als dos menors, si bé va autoritzar la presència en la sala de vistes dels pares de l'acusat i de la víctima, autorització que ha sigut revocada.

A més dels incidents d'aquest dimarts, en la primera sessió del juí celebrada aquest passat dilluns, en la porta de la sala on se celebra la vista, persones de l'entorn de la víctima van increpar amb crits els familiars de l'acusat.

DEMANEN 22 ANYS DE PRESÓ

El fiscal sol·licita per a l'acusat 22 anys de presó per un delicte d'assassinat, així com una multa de 1.200 euros per un delicte lleu de furt. Segons l'escrit de conclusions provisionals del fiscal, l'acusat es va concertar amb dos menors -ja jutjats en un altre procediment- per a matar el jove a casa d'un d'ells per un deute que suposadament la víctima li reclamava a un menor.

El 6 de gener de 2017 es van citar en el domicili i, després de consumir alcohol i drogues, es van dirigir al garatge, on es va instar al mort al fet que buscara objectes que poguera vendre per a saldar el deute. Quan la víctima es va posar d'esquena per a buscar els objectes, l'acusat va agafar un destral de xicotetes dimensions i li va propinar diverses destralades, agressió en la qual també van participar els menors fins que va morir.

El jove va rebre un total de 12 destralades. Una vegada va haver mort, l'acusat, al costat dels menors, van registrar el cadàver i es van repartir les seues pertinences. Els membres del jurat popular estan deliberant des d'aquest matí per a emetre el seu veredicte.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento